Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tears For Fears – “The Tipping Point”

© Frank Ockenfels

Maar liefst zeventien jaar hebben de fans van Tears For Fears moeten wachten op een nieuw album, maar volgend jaar is het eindelijk zo ver. De band, die met nummers als “Everybody Wants To Rule The World“, “Mad World” en “Shout” toch wel de iconenstatus heeft bereikt, werkte zeven jaar aan The Tipping Point dat in februari 2022 het levenslicht zal zien. Dat het zo lang duurde om de plaat te maken, heeft verschillende redenen: onenigheden binnen de band, een wissel van management en songwriters… Tears For Fears voelde dat het niet meer zichzelf kon zijn. Toen alles uiteindelijk op zijn plek viel, schreef het album zich haast vanzelf en groeiden Roland Orzabal en Curt Smith nog dichter naar elkaar toe. Om dat alles te vieren, lost de band vandaag de titeltrack van zijn splinternieuwe album, geschreven door Orzabal, die een geliefde ten onder zag gaan aan de gevolgen van ziekte.

Dat Tears For Fears met “The Tipping Point” dus de gevoelige snaar probeert te raken, blijkt slechts schijn te zijn. De track komt heel dromerig en rustig op gang, maar bloeit geleidelijk aan iets grootser en elektronischer open. Op die manier ziet het er naar uit dat de twee hun eigenheid nog niet zijn verloren en de sound uit de jaren 80 een hedendaagse toets weten te geven. Een wereldhit zal de nieuwste creatie van de band weliswaar niet worden, maar in de refreinen weten de twee wel een vorm van herkenbaarheid op tafel te leggen. De Britten brengen een liefdevolle single met een donker randje, die er in zijn geheel zeker mag zijn. Het eerste nieuwe streepje muziek van Tears For Fears sinds 2017 zal met andere woorden zeker niet naar de achtergrond verdwijnen.

The Tipping Point verschijnt uit op 25 februari 2022 via Concord Music.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1308 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tears For Fears - The Tipping Point (★★★½): Terug van zeventien jaar weggeweest

Het is alweer zeventien jaar geleden dat het laatste album van Tears For Fears verscheen. Dat album was ook al een soort…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tears for Fears - "Break the Man"

Aan het begin van een kalenderjaar zijn het vaak de jongere, ietwat onbekende bands en artiesten die met alle aandacht gaan lopen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tears For Fears - ''No Small Thing''

Eerder dit jaar werden wij al blij verrast met het nieuws dat Tears For Fears op 25 februari aanstaande voor het eerst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.