Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tears For Fears – ”No Small Thing”

© Frank Ockenfels

Eerder dit jaar werden wij al blij verrast met het nieuws dat Tears For Fears op 25 februari aanstaande voor het eerst in zeventien jaar met een nieuw album komt. Afgelopen oktober bracht de popband rond Roland Orzabal en Curt Smith, hiervan de titelsong “The Tipping Point” uit: een liefdevolle single met een donker randje, die er in zijn geheel zeker mag zijn. Voor hun nieuwe single gaf Orzabal aan dat ze terug naar de tekentafel zijn gegaan om onder andere meer diepte te vinden in hun muziek en niet enkel te zoeken naar een nieuwe moderne hitsingle, zoals ze vroeger wel deden. De diepte is in “No Small Thing” in ieder geval goed terug te horen.

Dit geldt zowel voor de rijke instrumentale gelaagdheid die gaandeweg opgebouwd wordt, alsook voor de meerdere gezichten die het nummer heeft. Zo opent het op een rustige, folkachtige wijze met een gitaarriff en de lage, aangename zang van Curt Smith. Op dit moment heeft de single qua tekst en instrumentatie een open en licht karakter. Dit slaat echter om wanneer het refrein zijn intrede doet. De drums worden intenser, de elektrische gitaar komt meer naar voren en in de instrumentale break zwellen de strijkers aan. Het geheel slaat om als een zonnige lentedag waarop plots donkere wolken tevoorschijn komen. Op het moment dat de zang met de prachtige melodielijn er weer in komt, voelt het echter wel alsof de zon ook net zo snel weer doorbreekt. Maar ook dit blijkt weer van korte duur. In de instrumentale outro pakken donkere wolken zich namelijk samen en krijgen ze toch weer de overhand, waardoor “No Small Thing” op onheilspellende toon afsluit.

Tears For Fears brengt met “No Small Thing” dan ook zeker geen moderne hitsingle uit. Het is juist een zeer origineel klinkend nummer, die fantastisch speelt met dynamiek en intensiteit, waardoor je er ingezogen wordt. Van ons mag het nieuwe album er morgen al zijn!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
AlbumsRecensies

The Golden Glows - Sunrise (★★★½): Alles draait om de eenvoud

Het Antwerpse trio The Golden Glows beperkt zich tot een gitaar en het mooiste instrument wat we tot onze beschikking hebben: onze…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beirut - Hadsel (★★½:): Nieuwe bestemming, gekend reisverslag

Toen de wereldburger Zach Condon in 2006 met zijn band Beirut op de proppen kwam met debuut Gulag Orchestar, waren meteen heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.