Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Heafy – “Behold our Power” (feat. Chuck Billy)

© CPU – Lies Borgers

Matt Heafy heeft misschien iets te veel geluisterd naar onze lovende commentaar op het album In the Court of the Dragon, dat hij in oktober samen met zijn band Trivium uitbracht. We vonden die plaat episch en de glansrijke afsluiter belandde dan ook in onze lijst met beste singles van 2021. Toch is meer dramatiek niet altijd beter. Matthew heeft duidelijk energie over in deze lockdowntijden, want naast twee albums met zijn band bracht hij ook een tiental solonummers uit. Die laatstgenoemde variëren van middelmatig tot ronduit pathetisch, en “Behold our Power” hoort eerder in de tweede categorie thuis. De zanger – slash gitarist – postte de edit vandaag zelf op YouTube, met als aankondiging dat het om de hymne van het Poolse Mystic Festival ging. Heel wat grote namen zijn reeds aangekondigd voor het derde weekend van juni, maar noch Heafy, noch zijn feature vallen er voorlopig te bespeuren. Een beetje vreemd dus dat dit überhaupt tot stand gekomen is.

Achter de micro’s wordt onze Matt bijgestaan door Chuck Billy van Testament. Altijd leuk om Billy en co aan het werk te zien, zo zagen we hen nog op het allerlaatste Belgische optreden zonder coronaregels. Echter blijft zijn bijdrage beperkt tot wat strofes en achtergrondzang. Je kan zelfs amper opmerken dat zijn lijvige grommen in de mix zitten. Het lied zelf is vreselijk voorspelbaar. We worden aan kruissnelheid overladen met monotone riffs, drums die klinken als doorgedraaide drilboren en suffe gitaarsolo’s die we enkel kunnen omschrijven als elektronische masturbatie. Heafy gooit alles in de strijd om gezichten te doen smelten zoals dat van Major Toht in Indiana Jones. Door de meerdere breakdowns in de lange versie is het totaal niet duidelijk in welk deel van de progressie we zitten (we hopen in het laatste). De mengeling van metalcore en thrash in “Behold our Power” zal vast niet vals weerklinken op de weide in Gdansk, maar misschien is dat een reden om juist niet te gaan.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

140 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Stick To Your Guns @ Trix: Minder militant, even imposant

Een dikke week nadat Stick To Your Guns aan hun Europese tour begon, mochten we ze verwelkomen in ons Belgenlandje. Met het…
Muzieknieuwtjes

Alcatraz viert feest met Anthrax, Biohazard, Trivium en 46 extra acts!

We mogen ons de komende weken en maanden opnieuw verwachten aan tonnen festivalnieuws. Rock Werchter pakte reeds uit met Arctic Monkeys en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "a new moral low ground"

Met nog tien dagen te gaan tot de release van het nieuwste album the classic symptoms of a broken spirit geeft Architects nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.