Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gang of Youths – “in the wake of your leave”

© Amy Heycock

Dat 2022 het jaar gaat worden van Gang of Youths, dat mag duidelijk zijn. We worden namelijk getrakteerd op een nieuw album van deze Australische rockers. Angel in Realtime zal 25 februari uitkomen en vorig jaar werden we in de zomer al verrast door de aankondiging van nieuwe muziek. Niet veel later was daar ineens “the angel of 8th ave.”. Dit was de eerste keer sinds 2017 dat Gang of Youths iets van zichzelf liet horen. Toen werden we al blij van Go Farther In Lightness. Na “the angel of 8th ave.” waren daar de singles “unison”, “the man himself” en “tend the garden” en nu wordt de hype rond het album alleen maar groter gemaakt met “in the wake of your leave”.

Dat is weer een knaller die perfect in het rijtje van de eerdere singles past. Al vanaf het begin hoor je weer de invloed van het nieuwste bandlid, de violist Tom Hobden. De viool danst door de intro en wordt aangevuld door de strakke drums en gitaar. Wanneer de zang van de charismatische Dave Le’aupepe invalt, wordt een verhaal verteld over verlies en dood, maar het valt op hoe lichtjes er deze keer over wordt gedaan. Dit zijn terugkerende thema’s die de zanger graag laat terugkomen in zijn muziek. Zo zal het nieuwe album een ode zijn aan zijn vader. In het refrein hoor je de passie en kracht van de band. Het is te horen dat ze het afgelopen jaar gegroeid zijn, ze klinken groots. In de bridge wordt nogmaals duidelijk hoe goed de band de spanning vast kan houden en wanneer het refrein voor de derde keer terugkomt, zing je het met gemak mee. Leuk feitje is dat de Australische Formule 1-held Daniel Ricciardo meezingt en drumt op “in the wake of your leave”. Daniel Ricciardo blijkt dus een fan te zijn van Gang of Youths.

Met “in the wake of your leave” geeft Gang of Youths een prettig voorproefje weg richting 25 februari wanneer Angel in Realtime uit komt. Verder zal Gang of Youths op tour gaan door Europa, Noord-Amerika en Australië. 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gang of Youths - "the man himself"

Al meer dan een week worden we in spanning gehouden door Gang of Youths. Op de socialmediakanalen maakt de band ons weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.