banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gang of Youths – “the man himself”

© Amy Heycock

Al meer dan een week worden we in spanning gehouden door Gang of Youths. Op de socialmediakanalen maakt de band ons weer warm voor een cadeautje. Songteksten werden gedeeld, studiobeelden en trouwe volgers van de band kregen zelfs een ouderwets sms’je waarin een voorproefje te beluisteren was. Afgelopen zomer bracht Gang of Youths al “The Angel Of 8th Ave” uit en verraste ons met de ep total serene. Dit was weer voor het eerst dat de band van zich liet horen met nieuwe muziek sinds 2017. Toen bracht de Australische band Go Farther In Lightness uit en won steeds meer zieltjes voor zich. 

Na de single en ep van afgelopen zomer komt nu dus “the man himself” uit. En dat voelt weer als vertrouwd. Wat blijft verbazen is dat de band zich elke keer weer blijft ontwikkelen door nieuwe elementen toe te voegen aan het grootste, bijna stadionachtige, geluid. In “the man himself” horen we ook weer verschillende texturen door de toevoeging van de viool en de piano. Gespeeld door het nieuwste lid van Gang of Youths: Tom Hobden. Daarnaast horen we steeds meer de bombastische drums naar voren komen. Een mooie toevoeging is de traditionele koorzang van de Māori, wat natuurlijk gekoppeld is aan de charismatische zanger Dave Le’aupepe. In “the man himself” laat hij nog eens horen wat voor passie hij toevoegt aan Gang of Youths. Op sommige momenten in het nummer komt hij aardig hard binnen. In “the man himself” beschrijft hij zijn relatie met zijn vader, die in 2018 overleed aan kanker. Hij bezingt het gemis en de pijn die hij heeft na het verliezen van zijn vader maar ook zijn manier van leven zonder de beste man. Met dit hele pakketje raakt Gang of Youths weer de juiste snaar op een grootse manier, alleen zoals Gang of Youths dat kan. 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gang of Youths - "The Angel Of 8th Ave."

De kans is groot dat je Gang of Youths al live aan het werk zag als je al eens vroeg op een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.