Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gang Of Youths – “tend the garden”

© Amy Heycock

Afgelopen zomer kwam Gang Of Youths al met “The Angel Of 8th Ave” en verraste de groep ons niet veel later met de ep total serene. Het was voor het eerst sinds 2017 dat de band van zich liet horen, maar op meer nieuws bleef het daarna wel wachten. Vorige maand konden we dan “The Man Himself” horen en de geruchten voor een nieuwe plaat gingen alleen maar luider weerklinken. De band rondom de charismatische zanger Dave Le’aupepe brengt nu “tend the garden” uit en maakte ook bekend dat er een album aankomt op 25 februari en een wereldtournee. Het album, dat de titel angel of realtime kreeg, wordt een eerbetoon aan de vader van Dave Le’aupepe en zal gaan over de dood, het missen van iemand en over het geloof.

“tend the garden” begint op een hele ingetogen manier met een dansende drumbeat en een onwijs lekker synthgeluid. Naar Gang Of Youths gewoonte zijn de coupletten vrij ingetogen, maar de manier waarop het verhaaltje over de vader van Le’aupepe wordt verteld, is ontroerend. Op “tend the garden” wordt het verhaal verteld van de vader van Le’aupepe die zo ontzettend hield van werken in de tuin. Le’aupepe vertelt dat zijn vader een enorme passie had voor de tuin en dat hij daar zijn plekje vond nadat hij een hele trip maakte van Samoa naar Nieuw-Zeeland en uiteindelijk Australië. In het refrein neemt de band even gas terug en pakken ze je in alle rust even mee in het verhaal. Even de tijd nemen en op adem komen. Wanneer de strofes er weer in vallen, begint het weer te swingen door de drums. Richting het einde valt het nummer even stil met een soort gesprek die we volgen tussen mensen, maar daarna swingt het nummer weer door tot het einde.

“tend the garden” voelt echt aan als een eerbetoon en je voelt de trots van zanger Dave Leaupepe en iets wat we op het aankomende album angel of realtime veel van gaan horen. Dit album zal uitkomen op 25 februari en de wereldtour zal dan ook gestart worden. Op 17 maart staat Gang of Youths in AB Club. 

84 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.