Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gang of Youths – “The Angel Of 8th Ave.”

De kans is groot dat je Gang of Youths al live aan het werk zag als je al eens vroeg op een festivalweide komt. De band speelde namelijk al op Rock Werchter en Best Kept Secret Festival en wist daar indruk te maken. Toch is het ondertussen alweer van 2017 geleden dat de Australiërs iets van zich lieten horen, toen met Go Farther In Lightness. Nu keert de band terug met “The Angel Of 8th Ave.” en later ook een nieuwe plaat. Die kwam er blijkbaar niet zomaar, want ze schrapten hun ideeën twee keer. Derde keer goeie keer dus en dat hoor je op “The Angel Of 8th Ave.”.

De sound van Gang of Youths is altijd iets richting stadionrock neigend geweest en dat is nu ook niet anders. Toch wordt er ook gebruik gemaakt van dromerige synths en komen we al snel bij de vergelijking met The War On Drugs, Bruce Springsteen en in dit geval zelfs U2. Dat laatste is vooral door het gebruik van de vocals bij frontman David Le’aupepe. Het heeft wat weg van Bono, maar bij Gang of Youths komt het allemaal veel oprechter over. De single is een heel dynamisch nummer geworden dat zich heel snel in je hoofd nestelt. Naar het einde toe krijgen we nog een heerlijke solo en zo is de comeback van Gang of Youths meer dan sterk.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
LiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 2): Van de startgrid tot aan de finish aan een verschroeiend tempo

Na een deugddoende nacht was het hoog tijd voor dag twee op de Nürburgring. De zon was gelukkig genoeg weer van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gang of Youths - "in the wake of your leave"

Dat 2022 het jaar gaat worden van Gang of Youths, dat mag duidelijk zijn. We worden namelijk getrakteerd op een nieuw album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.