InstagramLiveRecensies

The Vices & Personal Trainer @ Trix Bar: Ogen open voor opgezweepte chaos

© CPU – Ine Van Baelen

De Trix Bar werd gisteren gevuld door twee veelbelovende Nederlandse bands die ondertussen in eigen land al heel wat naam en faam hebben gecreëerd. De Groningse jongelingen van The Vices mochten de avond openen en het perfect chaotische Personal Trainer sloot de keet af. Dat deden ze jammer genoeg wel voor niet zo veel volk, al moeten we er wel bij vertellen dat de afwezigen ongelijk hadden.

Ondanks een grote leegte in de zaal, kwam The Vices vanaf het eerste moment heel enthousiast en energierijk over. Met hun setopener “Looking For Faces” kregen ze dan ook al snel blije gezichten terug van het publiek, waardoor ze zelf openlijk begonnen te stralen. De gevarieerde set van het viertal zette zich om in een gesmaakt indiegaragepop feest dat in het midden van de set enkele hoogtepunten kende met hun hitje “Before Your Birth” en het opgezweepte “The Neighbour is a Bitch”. Over beide nummers kunnen we zeggen dat ze perfect zouden passen op een zender zoals Studio Brussel.

© CPU – Ine Van Baelen

Hoe langer The Vices bezig was, hoe meer de echte appreciatie vanuit de zaal duidelijk te lezen was. Hun tweede show in België kwam uiteindelijk dan ook zeker tot zijn recht en viel helemaal in zijn plooien. Zo konden zelfs de nieuwe nummers die de band eens wilde uitproberen, rekenen op interesse. Frontman Floris van Luijtelaar mag zich vanaf nu zelfs een sticker opkleven waarop de woorden ‘energierijk en charmante oppepper’ te lezen staan. Hij liet de Trix zichtbaar genieten en wist iedereen op te krikken voor de grande finale, die bestond uit hun herkenbaarste nummer “Boy” en het langzaam opbouwende “Trouble”.

Na een uitgebreide pauze was het de beurt aan Personal Trainer: een van de meest uitzonderlijke en energieke Nederlandse bandjes van het moment. Dat mag je zeker zo opnemen, want alleen al hun aankomst was (zacht uitgedrukt) indrukwekkend. Frontzanger Willem Smit werd door de zaal geduwd in een winkelkar, waarna hij alles op het podium één voor één omstootte. Dit ging van monitors tot bier en van keyboard tot een koebel; het ging zelfs zo ver dat zijn microfoon het een tijd moeilijk deed. Het publiek kon dit grapje hartelijk appreciëren en stond direct met zijn mond wagenwijd open te glunderen.

© CPU – Ine Van Baelen

Al snel werd duidelijk dat de zaal zich de komende set klaar kon houden voor uiterst goed klinkend entertainment, dat bestond uit een divers indiepunk aanbod. Het achttal deed ons in het geheel zo al snel denken aan Sports Team, die ander gestoorde groep. Zelfs door hun atypische extraatjes, zoals de schuiftrompet die hier en daar eens kwam opdagen en hun aangename en grappige t-shirts, kreeg de Amsterdamse band veel aandacht van de zaal en werd hun perfect opbouwende set duidelijk gewaardeerd.

Personal Trainer speelde voornamelijk nieuwe nummers van een plaat die binnenkort zal verschijnen, maar dat hield niemand echt tegen om van de show te genieten. Het ging de zaal vooral over de heerlijk gebrachte chaos, die zo opgewekt en grondig tegelijk uitgevoerd werd. Toch kijken we al uit naar de studioversies van het rustig dansbare “Milk” en het verbazingwekkende “Dance”. We hopen dat ze even goed klinken zoals dat in Trix het geval was.

© CPU – Ine Van Baelen

Zowel The Vices als Personal Trainer hebben doorheen hun set laten zien dat ze meer verdienen dan te spelen in een halflege Trix Bar. We zijn er dan ook knots vast van overtuigd dat we deze bands binnen een aantal jaar op veel andere en grotere plaatsen aan het werk gaan zien. We zien na hun show van gisteren een grandioze toekomst voor de groepjes uitgestippeld staan, en we hopen dat ze beide hun charmes behouden, want daarmee werden hun shows gisteren gemaakt.

Setlist:

The Vices:
Looking For Faces
Goodmorning
In & Out
Before Your Birth
Life Grows
Strange Again
Put The Phone Down
The Neighbour Is A Bitch
Boy
Trouble

Personal Trainer:
The Lazer
Politics
Fiddlefunk
Scrub
Storm
Vaals
Dance
Former
Milk
Key Off

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Personal Trainer - "Intangible"

Een personal trainer is misschien wel iemand die je liever niet ziet komen, maar de gelijknamige Nederlandse band is wat ons betreft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Real Farmer - "The Straightest Line"

Real Farmer omschrijft zichzelf als een ‘DIY postpunkband uit Groningen’, waarmee ze meteen in dezelfde categorie vallen als collega’s Personal Trainer en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.