banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wonder Years – “Threadbare”

Het is nu bijna een jaar geleden dat The Wonder Years voor het laatst nieuwe muziek de wereld instuurde. Daarom was het een aangename verrassing voor de fans toen frontman Dan ‘Soupy’ Campbell op zijn Instagram aankondigde dat we snel een nieuw nummer mochten verwachten. Een dag later was er “Threadbare”, een mooi woord voor versleten. Het nummer is, volgens de band zelf, het eerste kerstnummer van The Wonder Years sinds 2008.

Wie aan wintermuziek denkt, denkt meteen aan veel toeters, bellen en piano’s. In dat opzicht is “Threadbare” geen kerstnummer à la Mariah Carey, maar eerder een warme aankondiging van de winter in een melancholisch jasje. Met Soupy’s herkenbare en breekbare stemgeluid en een aangenaam maar simpel gitaarlijntje wordt de luisteraar door het nummer begeleid. Soupy vertelt over het thuiskomen na een zwaar jaar, als gebroken man, in zijn warme gezin. Hij beschrijft de liefde die hij voelt in zijn huis tijdens de koude decembermaand.

“Threadbare” valt niet perfecter samen te vatten dan pure melancholie. Het nummer geeft ons een warm gevoel vanbinnen. De tekst is mooi geschreven, zoals Soupy dat zo goed kan, en daardoor is het verhaal achter het nummer gemakkelijk voor de geest te halen. Er wordt perfect beschreven hoe koud de kersttijden kunnen zijn, en hoe ze je tegelijkertijd binnenin warm kunnen maken. Het ziet er niet naar uit dat dit nummer een aanzet is tot een nieuw album, maar hij kan als alleenstaande release zo je winterplaylist in.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Between You & Me - "Go To Hell" (feat. Yours Truly)

Een album met de titel Armageddon insinueerde al dat er iets groots en geheimzinnig in het verschiet lag. Niets is minder waar….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Like Pacific - "Control My Sanity"

Like Pacific is een Canadese poppunkband die aan hun derde album aan het werken is. Het genre verzamelt niet veel airplay meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Four Year Strong - "Pipe Dream"

De Amerikaanse poppunkband Four Year Strong maakt bekend dat ze een deluxe-album uitbrengen van het eerder uitgebrachte Brain Pain. Dit album verschijnt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.