Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wonder Years – “Threadbare”

Het is nu bijna een jaar geleden dat The Wonder Years voor het laatst nieuwe muziek de wereld instuurde. Daarom was het een aangename verrassing voor de fans toen frontman Dan ‘Soupy’ Campbell op zijn Instagram aankondigde dat we snel een nieuw nummer mochten verwachten. Een dag later was er “Threadbare”, een mooi woord voor versleten. Het nummer is, volgens de band zelf, het eerste kerstnummer van The Wonder Years sinds 2008.

Wie aan wintermuziek denkt, denkt meteen aan veel toeters, bellen en piano’s. In dat opzicht is “Threadbare” geen kerstnummer à la Mariah Carey, maar eerder een warme aankondiging van de winter in een melancholisch jasje. Met Soupy’s herkenbare en breekbare stemgeluid en een aangenaam maar simpel gitaarlijntje wordt de luisteraar door het nummer begeleid. Soupy vertelt over het thuiskomen na een zwaar jaar, als gebroken man, in zijn warme gezin. Hij beschrijft de liefde die hij voelt in zijn huis tijdens de koude decembermaand.

“Threadbare” valt niet perfecter samen te vatten dan pure melancholie. Het nummer geeft ons een warm gevoel vanbinnen. De tekst is mooi geschreven, zoals Soupy dat zo goed kan, en daardoor is het verhaal achter het nummer gemakkelijk voor de geest te halen. Er wordt perfect beschreven hoe koud de kersttijden kunnen zijn, en hoe ze je tegelijkertijd binnenin warm kunnen maken. Het ziet er niet naar uit dat dit nummer een aanzet is tot een nieuw album, maar hij kan als alleenstaande release zo je winterplaylist in.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Simple Plan - Harder Than It Looks (★★★): Vrolijke poppunk met een donker randje

2022 is het jaar waarin Simple Plans debuut No Pads No Helmets… Just Balls zijn twintigste verjaardag viert. De vijf jonge gasten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Avril Lavigne - Love Sux (★★★½): Terugkeer naar de vorm uit de hoogdagen

2002, exact twintig jaar geleden, veroverde de toen zeventienjarige Avril Lavigne de wereld met haar monsterhit “Complicated”, gevolgd door de al even…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avril Lavigne - "Love It When You Hate Me" (feat. blackbear)

Bijna twintig jaar geleden stormde Avril Lavigne voor velen vanuit het niets naar de top. Ze was het ruigere antwoord op Christina…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.