Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & Warren Ellis – “We Are Not Alone”

© CPU – Ymke Dirikx

Nick Cave en zijn vaste compagnon de route Warren Ellis hebben in de lockdown zeker niet stilgezeten. Eerder dit jaar verscheen al het geweldige CARNAGE als een soort van verrassing, maar dat blijkt niet het enige wapenfeit te zijn van het duo dit jaar. Op 17 december verschijnt namelijk een gloednieuwe soundtrack gemaakt door Ellis en Cave. De soundtrack werd gemaakt voor de film ‘La Panthère Des Neiges’, een film waarin een fotograaf van wilde dieren wordt gevolgd in zijn tocht door een Tibetaanse vallei. De bedoeling van Ellis was om alleen de soundtrack te voorzien en Cave uit te nodigen om de titeltrack te zingen, maar uiteindelijk vond Cave de film zo mooi dat de volledige soundtrack gewoon een duo-opdracht werd. Het was een productief jaar voor Cave met eerder ook nog een plaat vol rariteiten en B-sides samen met zijn Bad Seeds.

De eerste en enige single die we op voorhand te horen krijgen, is “We Are Not Alone”. Het nummer werd ingekort tot een singleversie van drie en een halve minuut, maar daarin kruipt toch heel wat schoonheid en magie. De zwoele stem van Cave gaat zoals gewoonlijk door merg en been, maar de strijkers en rijke instrumentatie maken van het nummer iets erg hoopvol. Ook de backings van Ellis geven de single een bepaalde magische, gevoelige touch waardoor je deze single gewoon op repeat wil blijven luisteren. De song geeft je namelijk erg veel kippenvel en volgens Ellis is dat ook wat de film nodig had omdat het volgens hem een van de mooiste films is waar hij ooit op werkte. “We Are Not Alone” doet je geloven dat de pracht niet enkel bij de mensheid ligt en enkel een mens als Nick Cave kan ons dat doen geloven.

Op zaterdag 25 juni 2022 speelt Nick Cave & The Bad Seeds op TW Classic.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & Warren Ellis - "Song for Amy"

Binnenkort verschijnt er een nieuwe plaat van Nick Cave & The Bad Seeds, maar dat weerhoudt de zanger er niet van om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dirty Three - "Love Changes Everything I"

Het heeft lang geduurd, maar Dirty Three komt na twaalf jaar eindelijk weer met een nieuw album op de proppen. Love Changes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & The Bad Seeds - "Wild God"

Misschien was je er ook bij toen Nick Cave in het gezelschap van Warren Ellis en de andere Bad Seeds enkele jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.