Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Morgan Harper-Jones – “Lonely”

Ruwe diamanten zijn er om geslepen te worden en Morgan Harper-Jones is er zo eentje. Morgan Harper-Jones is afkomstig uit Rochdale en is drieëntwintig jaar oud. Ze wist ons al vorig jaar te overtuigen met het prachtige “Typical” en de ep Breathe en vorige maand kwam daar ook “All I Do” bij. De zangeres is duidelijk een talent van het diep raken van mensen met haar teksten en muziek. Opnieuw weet ze te overtuigen met haar nieuwe single “Lonely”. 

“Lonely” begint dromerig, alleen zoals Harper-Jones dat kan. Wat opvalt in het begin van het nummer is dat de lage diepe stem van Harper-Jones je eigenlijk gelijk pakt. Meer dan een drum en een piano heeft ze niet nodig om ons enthousiast te maken. Het nummer gaat over het net doen alsof je verliefd bent op elkaar, maar eigenlijk weet je al dat het over is. In de coupletten wordt deze gedachte op een fraaie manier uitgebreid verteld door Harper-Jones. Wanneer het refrein er in knalt, val je letterlijk als luisteraar met je neus in de boter met de gedachte: misschien ben ik toch eenzamer dan ik dacht. In de verdere coupletten komt er steeds meer instrumentarium bij en voel je het ongemak van verliefd zijn in een vrij jazzy opzet. Op “Lonely” toont Morgan Harper-Jones de kracht van het vertellen van een verhaal. Iets wat ze in eerdere nummers al ontzettend goed deed. En dat doet ze me met eenvoud. Erg subtiel, maar zonder dat het verveelt. Met “Lonely” laat Morgan Harper-Jones ons met een glimlach en een traan achter. 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

84 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Morgan Harper-Jones - "Main Character"

Een oude ziel opgesloten in het lichaam van een twintiger, dat is wat de Britse Morgan Harper-Jones ziet wanneer ze in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Lonely"

Waar in de begindagen de loftrompet telkens werd bovengehaald als Sea Girls met nieuwe muziek op de proppen kwam, moeten we nu…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Morgan Harper-Jones - "All I Do"

Dat we wekelijks vele talenten zien komen en gaan uit Engeland, is geen groot geheim meer. De ene blijft meer hangen dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.