Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Lonely”

© CPU – Larissa Zenner

Waar in de begindagen de loftrompet telkens werd bovengehaald als Sea Girls met nieuwe muziek op de proppen kwam, moeten we nu ons best doen om een positief puntje te vinden als we naar de Britten luisteren. De band is het Noorden helemaal kwijt, wat ons des te ongeruster maakt voor het tweede album Homesick. Zowat elke single die het viertal uitbracht viel redelijk tot zwaar tegen, waardoor de opvolger van het al teleurstellende Open Up Your Head eigenlijk al verloren is nog voor het effectief uitkomt.

Sea Girls probeert de hype echter levend te houden door aan de lopende band singles uit te brengen, met vandaag “Lonely” als vijfde voorsmaakje. Op die manier hebben we al bijna de helft van de nieuwe plaat gehoord, en we moeten zeggen, ook vandaag zijn we eerder teleurgesteld dan voldaan. De nieuwste creatie van de band is vlees noch vis. Hier wat Westerninvloeden, daar wat poppy toetsen… Het resulteert in een vrij plat en inspiratieloos nummertje. Ook in de anders zo sterke refreinen laat het viertal het afweten, waardoor ook deze “Lonely” niet in ons hoofd blijft plakken. Tenzij de overige zes liedjes van Homesick van een ongelofelijke makelij zijn, zullen we helaas niet al te veel sterren boven moeten halen.

Homesick komt uit op 25 maart 2022. Op 1 april 2022 kan je Sea Girls live aan het werk zien in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1764 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Nell Mescal - "Homesick"

Broer en zus Mescal zijn momenteel allebei druk bezig met hun dromen najagen. Broer Paul maakte als acteur furore met zijn rol…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.