Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Morgan Harper-Jones – “Main Character”

Een oude ziel opgesloten in het lichaam van een twintiger, dat is wat de Britse Morgan Harper-Jones ziet wanneer ze in de spiegel kijkt. Ze is een ochtendmens, houdt niet van feestjes – tenzij in de namiddag, vergezeld van thee, scones en marmelade – en bekostigt haar carrière als muzikante met het breien van kleren. Dat laatste zal de singer-songwriter uit Manchester wat ons betreft niet erg lang meer hoeven doen. Sinds 2020 wordt deze ruwe diamant geslepen en kwamen er reeds de bloedmooie ep While You Lay Sound Asleep en vooral het naar de keel grijpende Breathe uit de slijpschijf tevoorschijn. In afwachting van haar debuutalbum komt Harper-Jones nu met “Main Character”; een single waarmee het eindproduct binnen handbereik lijkt te liggen.

Het nummer start met een opeenvolging van akkoorden uit de klankkast van de akoestische gitaar, zoals een waar singer-songwriternummer het zich betaamt. De zangeres zingt over haar verleden, dingen waar ze spijt van heeft, graag anders had gedaan en maar mee blijft worstelen. De tekst is eerlijk en breekbaar, de stem van de Britse nog eens dubbel zo fragiel. Gitaarlijntje per gitaarlijntje komt er vervolgens subtiel bij om op te bouwen naar een hartverscheurend slot waarbij alle opgekropte frustraties naar buiten komen. “Main Character” blijft in de kleren zitten, kruipt onder de huid, maar is vooral een prachtige single die ons doet uitkijken naar meer.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

63 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Morgan Harper-Jones - Up To The Glass (★★★½): Singer-songwriting met een twist

Wie naar de Netflixfilm Love At First Sight keek, spotte daar waarschijnlijk Morgan Harper-Jones’ cover op Houstons “I Wanna Dance with Somebody…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Morgan Harper-Jones - “Lonely”

Ruwe diamanten zijn er om geslepen te worden en Morgan Harper-Jones is er zo eentje. Morgan Harper-Jones is afkomstig uit Rochdale en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Personal Trainer - "Main Character"

Kayla Mickelsen werkt onder haar pseudoniem Personal Trainer (niet te verwarren met de Nederlandse band dus) aan haar muzikale avontuur. Hiervoor werkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.