Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester – “Smile”

© Henri Dumortier

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester is het project van Wout Vantieghem, een 22-jarige singer-songwriter die voordien onder de naam WOUT twee singles uitbracht, met name “Lullaby” en “It’s Not Time“. Geïnspireerd door onder andere Radiohead, Jeff Buckley en Ben Howard was Wout evenwel toe aan een nieuw proefstuk en zocht hij hulp bij Michiel Libberecht, het gezicht van Mooneye. Na enkele coachingsessies verwees die hem door naar producer Mathias Stal (Pavlove, Gestapo Knallmuzik,…). Onder de naam Forester arrangeerden Mathias en Wout samen vier nummers waarvan “Smile” als eerste het buitenlicht ziet.

Op “Smile” zingt Wout mistroostig over hoe je als mens overeind blijft in moeilijke tijden. Bij het beluisteren van de single toveren hij en zijn begeleidingsband toch een lach op ons gezicht. Met de gure winterperiode in zicht doen de akoestische gitaarpartijen ons hunkeren naar een warme herfstdag. Dat prettige gevoel wordt versterkt wanneer we op de achtergrond het ruisen van de zee horen. Het muzikaal vernuft van Forester zit ‘m dan ook in de details. Het uitgerokken pedaaleffect op de elektrische gitaar zorgt er bijvoorbeeld voor dat “Smile” geen eenvoudig kampvuurliedje is. Gezien de nauwe betrokkenheid van Michiel Libberecht is de vergelijking met Mooneye evident, niettemin weet Forester hoe ze nostalgische britpop moet combineren met moderne folk. We kijken al uit naar de volgende single.

De debuutep Laughing in the Mirror wordt verwacht in het voorjaar van 2022. Op 18 februari speelt Forester in De Kreun het voorprogramma van PINGPONGCLUB.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…
InstagramLiveRecensies

Moen Feest 2022 (Dag 3): Sitdowns langs het kanaal

Het Moen feest leverde vrijdag een fijne kennismaking op en die lijn trokken we op de Golden Saturday gewoon door. In Moen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Forester - "Change Your Mind"

Sinds de voorrondes van Soundtrack in 2021 staat Wout Vantieghem al op onze radar. Zijn project heet Forester en het blies ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.