Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 16/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet door de Vlaamse en Brusselse muzieksector. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niet minder dan 23 selectieronden. Daaruit blijven uiteindelijk 46 finalisten over en binnen enkele maanden komen 18 winnaars uit de bus. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld.

Op 8 oktober vinden de eerste selectierondes plaats, die zullen doorlopen tot en met 29 oktober. Dan zal de jury voor de moeilijke taak komen te staan om finalisten te kiezen. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. De afgelopen dagen kon je al kennismaken met de bands die de spits mochten afbijten, vandaag introduceren we hun opvolgers. Op zaterdag 16 oktober trekt Sound Track 2021 zowaar richting vijf jeugdhuizen en concertzalen. Meer bepaald in Diksmuide, Aalst, Hoegaarden, Genk en Jette kruipen weer heel wat beloftevolle bands en projecten op het podium.

West-Vlaanderen | Muziekclub 4AD

Komend weekend trekt Sound Track pas voor de tweede keer richting West-Vlaanderen, om er in Muziekclub 4AD in Diksmuide acht artiesten een podium te geven. De link naar het Facebook-evenement vind je hier.

Bun

Wie onze site een beetje volgt, heeft sowieso al gehoord van Bun. Het project van Brecht Vanyvaene draait nog niet zo heel lang mee, maar de man heeft wel al ervaring genoeg als gitarist van Miava. Met zijn nieuwe band gaat hij weliswaar niet opnieuw de postmetal-toer op, maar neigt hij naar de hoogdagen van de Britpop. Zelf zegt hij dat we ons mogen verwachten aan een energierijke set, dus dat belooft voor Diksmuide aanstaande zaterdag!

Luister via VI.BE

Forester

Van de Britpop van Bun gaan we meteen richting de Britpop van Forester. Zelf rekent Wout Vantieghem onder andere Ben Howard, Jeff Buckley en Radiohead tot zijn grote voorbeelden en dat is duidelijk hoorbaar aan zijn muziek. De muziek van de jongeman uit Avelgem doet een beetje denken aan Mooneye, en dat is geen verrassing. Zo hielp Michiel Libberecht (van Mooneye) Forester zelfs vorm geven. Dat belooft!

Luister via VI.BE

Gerard

Heel veel is er niet bekend over Gerard, maar dat maakt het des te leuker om zijn muziek te omschrijven. Het ‘probleem’ is, de muziek die Elias Durnez maakt, valt niet in een hokje te duwen. De jongeman maakt iets tussen elektronica en synthpop, aangevuld met tal van dromerige gitaarelementen. Denk aan een Flume, maar dan met hoekige beats die aangevuld worden door gitaargeluiden en een zweverige stem. Het zal een heuse ontdekking worden dus, wat Gerard op het podium van 4AD zal brengen.

Luister via VI.BE

Kwasi Flacko

Er zal genoeg variatie te horen zijn in Diksmuide, want met Kwasi Flacko krijgen we ook nog een rapper te zien. De jongeman uit Torhout werkt al vier jaar aan zijn muziek en komt er nu eindelijk mee naar buiten omdat hij de Belgische muziekscene wil laten kennismaken met nieuwe elementen. Dat zal ongetwijfeld lukken, want de donkere sound die Kwasi Flacko maakt, is uniek in ons land. Zelf werkt hij veel samen met de producer van onder andere XXXTentacion, dus die internationale sound is geen toeval. Wij zijn nu al benieuwd hoe hij het er live van af zal brengen.

Luister via VI.BE

Liquid Molly

De bandleden van Liquid Molly zijn met zestien en zeventien jaar ongelofelijk jong, maar doen de grungesound helemaal herleven. Het drietal uit Gistel haalt invloeden uit Nirvana en Silverchair en dat zorgt ook meteen voor een internationale en grootse sound. Diksmuide zal dankzij de doortocht van Liquid Molly op zijn grondvesten daveren, zoveel staat vast.

Luister via VI.BE

Magz & MC Equal

Tsar B is fan van Magz & MC Equal en we begrijpen meteen waarom. Het duo uit Wevelgem wisselt de dromerige en zeemzoete stem van Magz af met de harde bars van MC Equal en weet op die manier een leuke wisselwerking te creëren. De band zorgt zo ook voor een chille, laidback sfeer, waardoor je meteen wordt meegezogen in hun fantasierijke wereld. Benieuwd of ze die chemie ook op het podium kunnen waarmaken.

Luister via VI.BE

MOTSUS

‘Het riffmonster uit de West-Vlaamse Polders’, staat er te lezen in de bio van MOTSUS en dat intrigeert meteen. Het drietal uit Oudenburg is al bijna tien jaar bezig, maar lijkt nu eindelijk te gaan doorbreken. Zeker doordat de band al op tour mocht met mooie namen als Briqueville en Tangled Horns. Het zal met andere woorden gaan stuiven als MOTSUS op het podium staat in Diksmuide, want de drie mannen maken lawaai voor tien.

Luister op VI.BE

Zer0 れい

Zer0 れい (uitgesproken als Zero Rei) is misschien wel de man met de meest experimentele bandnaam van heel Sound Track. Dat ligt dan ook in de lijn van zijn muziek en zelfs van zijn act, want Sebastien Dessauvage is niet alleen muzikaal, maar ook visueel artiest. De Kortrijkzaan maakt naar eigen zeggen iets tussen ambient, new-age en liftmuziek en zal je met andere woorden meenemen naar het land van je dromen. Een heel sfeervolle artiest dus, die Zer0 れい, waardoor we des te benieuwder zijn naar hoe het geheel live zal klinken.

Luister via VI.BE

Oost-Vlaanderen | Cinema

De derde Oost-Vlaamse tussenstop van Sound Track zal dit jaar plaatsvinden in Cinema te Aalst. De link naar het Facebook-evenement vind je hier.

Becca Kelly

‘Benieuwd naar hoe dit live zal klinken’, zei Bert Cools toen hij Becca Kelly hoorde. De Belgisch-Amerikaanse zangeres mixt soul- en jazzinvloeden en heeft als voorbeelden onder andere Dirty Projectors en Anna Wise. Veelbelovend dus, zeker als je weet dat ze haar debuut-ep helemaal in eigen beheer maakt.

Luister via VI.BE

Dishwasher_

Dishwasher_ is een naam die we bij Dansende Beren steeds vaker zien passeren en dus is het geen verrassing dat ze het ook tot in de voorrondes van Sound Track heeft geschopt. Het feit dat jazz terug helemaal in is, speelt het drietal dan ook helemaal in de kaart. Live zijn ze niet vies van wat improvisatie en dus zullen de Gentenaars het ook in Aalst ongetwijfeld tot een goed eind brengen. We zijn nu al benieuwd naar hun energetische set in Cinema!

Luister via VI.BE

Jullian X Twow

Samen met Twow maakt Jullian hedendaagse droompop die alle kanten uitschiet. Daar kon ook Eppo Janssen wel van genieten, want hij ziet in de band een van de volgende grote namen binnen het genre. Denk aan een fijne zonsondergang met wat dromerige toetsen die de lucht alle kleuren van de regenboog geeft.

Luister via VI.BE

Kids in the Waiting Room

In de wachtkamer zitten is misschien niet meteen je favoriete bezigheid, maar als Kids in the Waiting Room er speelt, moet je die keuze toch nog eens herzien. Het muzikale project van Gentenaar Thomas Van Caeneghem maakt indierock met dromerige invloeden zoals je die de dag van vandaag verwacht. Met bandleden van Uma Chine en Ivy Falls heeft de man zich ook live zien te omringen met een vat vol ervaring en dus zal het ook in Aalst een fijn tripje richting de wachtkamer worden.

Luister via VI.BE

OPROER

De naam OPROER doet sinds kort ook steeds vaker een belletje rinkelen, dus ook bij deze band zijn we niet meteen verrast dat ze in de voorrondes van Sound Track is geraakt. De muziek die het vijftal maakt valt niet meteen in een hokje te stoppen, waardoor de liveset alleen maar positief kan uitdraaien. Een mix tussen licht en duister, met hier en daar een ruw en scherp kantje dus. Dat belooft!

Luister via VI.BE

Scarificator

‘Een vernieuwend hels kabaal dat een uniek compositum van deathmetal en thrashmetal maakt.’ Op die manier stelt Scarificator zichzelf voor. Met kernwoorden als woede, mysterie en angst belooft de doortocht van het vijftal dus nu al beklijvend te worden, in de meest duistere zin van het woord. Wij hopen in elk geval dat Cinema goed verzekerd is voordat Scarificator zijn naam helemaal komt waarmaken.

Luister via VI.BE

Vlaams-Brabant | ‘t Paenhuys

Aanstaande zaterdag staan er zes veelbelovende acts in JH ’t Paenhuys in Hoegaarden op het programma. De link naar het Facebook-evenement vind je hier.

Ão

Wie afgelopen week op ons showcasefestival was, kon aan den lijve ondervinden waarom Ão verdiend in de voorrondes van Sound Track is geraakt. De band rond Brenda Corijn en Siebe Chau weet je in een mum van tijd onder te dompelen in hun dromerige wereld vol exotische klanken en uitspraken. Een act die je moet beleven, dus zak allen af richting Hoegaarden!

Luister via VI.BE

arnisty

Als een supertalent als Meskerem Mees je muziek beschouwt als ‘heel mooi’, dan weet je dat je goed bezig bent. arnisty is dan ook het equivalent van een Belgische bosnimf, die naar eigen zeggen graag blootvoets in bomen klimt. Het past perfect bij de muziek die Lore De Raeymaekers maakt, want ze houdt het graag zo natuurlijk mogelijk. Zonder er al te veel show rond te maken, maakt ze eerlijke, dromerige gitaarliedjes die je meenemen naar dat rustige plekje in je hoofd.

Luister via VI.BE

Bex

Bex is achttien jaar, werd geboren in Londen en maakt nu een mix van Franstalige en Engelstalige rapliedjes in het Leuvense. Dat de jongeman een internationale sound heeft, hoeft met andere woorden niet te verbazen. Zijn frisse Britse accent wist zo ook Chuki Beats te overtuigen en dus zijn we benieuwd naar hoe hij het er live van af zal brengen.

Luister via VI.BE

ICTO

ICTO is al lang geen onbekende meer in het Belgische muzieklandschap. Sinds haar finaleplaats in De Nieuwe Lichting enkele jaren geleden werd ze ook door de nationale muziekpers opgepikt en op die manier bleven haar dromerige rapnummers altijd wel ergens plakken. Hier en daar werd ze zelfs het equivalent van een Belgische Cardi B genoemd, dus de toekomst ziet er mooi uit voor Cato Vercammen.

Luister via VI.BE

Nona Problemo!

Als we kijken naar de ‘FFO’ van Nona Problemo!, wordt meteen duidelijk dat het viertal zichzelf niet al te serieus neemt. Zo zien we tussen New Order ook Mario Kart, de maan en revoluties staan en dus wordt de rammelpop die de band maakt nog een tikkeltje mooier. Dat de band pas dit jaar het levenslicht zag door de coronacrisis, bewijst alleen maar van een grote kwaliteit. Benieuwd hoe dit op een podium klinkt!

Luister via VI.BE

Whocat

Whocat is de muzikaal geworden versie van het brein van Sara Moonen. De band uit het Brusselse bestaat al sinds 2014 en tourde al doorheen Europa, maar op een grote doorbraak bleef het vooralsnog wachten. De muziek van Whocat mag er nochtans zijn, want de eclectische droompop is een wereld op zich. Dat belooft live een intens geheel te worden!

Luister via VI.BE

Limburg | PAND

Op zaterdag trekt Sound Track ook richting Limburg. Meer bepaald naar PAND in Genk. De link naar het Facebook-evenement vind je hier.

-tje

Een band met een naam als -tje kan alleen maar verrassen. Een verkleinwoordje dus, en dat ligt mooi in lijn met de muziek die het Hasseltse duo maakt: schattig en eerlijk. Met een gitaar en een stem en wat melancholie weten Melvin Slabbinck en Lindy Versyck je te betoveren. De demo’s die al op het wereldwijde web staan, klinken alvast veelbelovend. Het is in PAND dat -tje voor het eerst naar buiten zal komen met zijn muziek, dus dat maakt ons des te benieuwder.

Luister via VI.BE

Bløssom

Afgelopen zomer konden we Bløssom al aan het werk zien op Two Days of Rock Herk en daar wist de band ons al te overtuigen van zijn kunnen. Het drietal uit Hasselt katapulteert je terug in de tijd met hun emorock/shoegaze en dompelt je onder in een wereld vol chaos en stevige gitaren. PAND zal met andere woorden op zijn grondvesten daveren als Bløssom op het podium staat!

Luister via VI.BE

Chico

Genk is natuurlijk de bakermat van de Limburgse rap en daar maakt de jonge Chico deel van uit. Daniel Garcia is nog maar 21 jaar, maar is mentaal sterk genoeg om met zijn muziek zijn pijn te delen met de buitenwereld. Een moedige jongeman dus, en dat maakt de muziek die hij maakt nog eerlijker. Benieuwd naar hoe hij het er live van af zal brengen.

Luister via VI.BE

Koala Disco

Koala Disco is al een paar keer gepasseerd op onze site en het zal nog niet de laatste keer zijn dat we over het muzikale project van Niels Tuijaerts schrijven. Ook deze band probeert zijn problemen van zich af te schrijven via muziek, maar Koala Disco doet dat aan de hand van psychedelische droompop. Maak je dus op voor een speelse trip richting het wondermooie Australië, maar dan in het Limburgse Genk.

Luister via VI.BE

Opti Rob

Opti Rob gaat al een tijdje mee binnen de Limburgse muziekscene en dat heeft een reden. De Bocholtse rapper doet het in het Nederlands, maar knalt een Amerikaans getinte beat onder zijn nummers. Dat zorgt voor een leuke chemie, die ook Tsar B moeiteloos wist te overtuigen.

Luister via VI.BE

Osaka Riot

Aan de hand van zijn persfoto’s lijkt Ewout Decraene prettig gestoord en dat horen we ook terug in zijn muziek. Synthgeleide improvisatie die je alle hoeken van de kamer laat zien. Toch doet Osaka Riot alles zelf, zonder computers, en het is net daarom dat we zo hard uitkijken naar hoe hij zijn show live tot leven zal laten komen. PAND mag zich dus opmaken voor een indrukwekkende show.

Luister via VI.BE

Brussel | JH De Branding

Ook in het Brusselse Jette zullen er zaterdag weer vier jonge talenten het podium bestormen. De link naar het Facebook-evenement vind je hier.

Elmo Huu

Het muzikale project van Arne Nuyts heeft iets authentieks rond zich hangen. Elmo Huu ontstond uit het niets, met tweedehandssynths en een platenbak uit de kringloopwinkel, en het is die down-to-earth-ingesteldheid die de muziek nog eerlijker laat klinken. Bert Cools is net als ons benieuwd hoe dit live zal klinken.

Luister via VI.BE

Janwallyn

Janwallyn, of ondertussen gewoon WALLYN, is een act die er helemaal staat. Het project ontstond toen Jan voor het eerst te maken kreeg met homofobie, maar nu voelt hij zich sterk genoeg om als tegenreactie met muziek naar buiten te komen. Die nummers sleuren je mee in zijn wereld, vol met dromerige doch opzwepende ambient. Een ware ervaring, die ons nu al doet uitkijken naar aanstaande zaterdag!

Luister via VI.BE

Siril

Als Stefanie Mannaerts de festivalvibes voelt, dan weet je dat het goed zit. Siril weet dan ook wat hij wil en hoe hij dat wil. De Brusselaar deed al ervaring op als drummer bij Wooly Mammoths, maar doet het nu helemaal alleen – lees: in trio – met zijn eigenlijk psychedelische rockproject. Feest is met andere woorden gegarandeerd als Siril op het podium staat. Jette, hou je vast!

Luister via VI.BE

UNIS

UNIS passeerde al regelmatig de revue op onze site, dus haar selectie voor Sound Track volgt op zich niet als een verrassing. De jonge zangeres doet bij momenten denken aan een Jorja Smith, maar doet vooral haar eigen ding. Gaande van dromerige r&b tot zoete jazz, UNIS weet je meteen om haar vinger te winden. ‘Het trekt me mee naar een ander universum’, zegt Tsar B, en daar kunnen we haar enkel gelijk in geven.

Luister via VI.BE

Meer info vind je op de site en Facebook-pagina van Sound Track.

1964 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track West-Vlaanderen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Vlaams-Brabant!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
LiveRecensies

felicita @ Botanique (Witloof Bar): Zonder kop of staart

De dagen van het iconische, avant-gardistische poplabel PC Music zijn stilaan geteld, want vanaf 2024 brengt het label van onder meer Hannah…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.