Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single the RG’s – “Slave Patrol”

The RG’s is een driekoppige rockband uit West-Vlaanderen en combineert een nonchalante vorm van rock met grunge. Nu hebben ze ook wat stevigere invloeden toegevoegd. Na een radiostilte van meer dan drie jaar na The Cricket Sound laten ze terug van zich horen en dat doet ons deugd. Deze drie jaar hebben de heren goed gebruikt om wat meer persoonlijke invloeden te verwerken. De oudere invloeden zijn zeker niet verdwenen, maar het is duidelijk dat the RG’s meer muziek willen laten horen voor hetzelfde geld.

Het eerste wat opvalt is de groove die aan “Slave Patrol” toegevoegd is. Een brute vorm van intensiteit slingert ons de eerste minuut rond de oren. Daarna valt de stem in en ook daar is aan gewerkt. De groove blijft aanhouden tot aan het refrein en daar herken je terug de vorige plaat in, alhoewel het ook meteen doet denken aan Soundgarden ten tijde van Badmotorfinger. Het bouwt daarna op een andere manier op en halverwege ontploft “Slave Patrol” op een geweldige manier. Maar ook na die explosie blijft het nummer boeiend. Het blijft constant een goede mix zoeken tussen het stevigere, groovy werk en de oudere invloeden die ze eerder goed onder de knie hadden. We willen jullie ook de leuke clip niet onthouden die als hoofddoel “lekker tegen de schenen trappen” heeft.

The RG’s nemen een risico door hun sound toch stevig te veranderen. De fans van weleer zullen moeten wennen aan deze stevige ingreep, maar wij zijn alvast fan. Op 17 december komt de nieuwe plaat Head On A Stick via POLDERRECORDS. Woensdag 22 december is er de releaseshow in Kortrijk in Wilde Westen. Iedereen die het betere beuk- en gitaarwerk lief heeft, maar toch ook houdt van een sterke opbouw, die draagt the RG’s een warm hart toe.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alter Bridge - "Silver Tongue"

Rockster Myles Kennedy lijkt van geen ophouden te weten. Begin dit jaar verleende hij zijn stem aan het vierde studioalbum van Slash….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bush - "More Than Machines"

Een goede maand geleden stonden de mannen van Bush op de Mandora Stage van Rock am Ring. Door stemproblemen van Gavin Rossdale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.