Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jenny Hval – “Jupiter”

Na haar meer industriële en elektronische uitstapje met multi-instrumentalist Håvard Volden eerder dit jaar, wat de even bevreemdende als betoverende plaat Menneskekollektivet opleverde, is Jenny Hval weer terug met werk onder haar eigen naam. Werk dat meteen weer een stuk organischer en lyrischer klinkt.

“Jupiter” verhaalt over een bezoekje aan het conceptuele kunstwerk Prada Marfa, wat een lege Prada-winkel midden in de woestijn nabij Marfa, Texas moet voorstellen. De lyrics zijn dan ook doorspekt met existentiële leegte die deze plek bij Hval oproept. Maar muzikaal is er van die leegte maar weinig te merken. In gloedvolle crescendo’s, vol cimbalen en engelachtige synths, bezingt Hval Jupiter, de planeet van het geluk en optimisme. 

In een statement bij het nummer zegt Hval dat de muziek van deze single al af was ver voor er lyrics waren. Dat verklaart misschien de net iets te langdradige drone-outro op het eind. Maar zelfs die mag de pret niet drukken. “Jupiter” is Jenny Hval op haar meest uitbundig en misschien wel op haar best.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
LiveRecensies

BRDCST (Dag 3) @ Ancienne Belgique: Geslaagd experiment

In de betere tijden, toen er nog geen pandemieën over de wereld waarden, kon je jaarlijks naar het Le Guess Who?-festival in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jenny Hval - Classic Objects (★★½): Een bar audiolandschap en ongeplante zaadjes

Jenny Hval staat al langer dan vandaag op onze radar. Zelfs als je haar niet wilt leren kennen, zal je ooit wel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lost Girls - Menneskekollektivet (★★★★): Noors duo levert ambitieus en compact debuut

Noorwegen heeft een sterke reputatie in de elektronische muziekwereld. Artiesten als Alan Walker, Kygo en Röyksopp hebben een naam voor zichzelf gemaakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.