Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sophie Van Hasselt – “Unknown Emotions”

Onze noorderburen spuwen de laatste tijd nieuwe artiesten alsof ze muzikale lama’s zijn. Tussen hun slijmerige goedje zit Sophie Van Hasselt: een vrij nieuwe, maar nu al veelbelovende artieste. Deze muzikale duizendpoot is ondanks de verwarring die haar naam teweegbrengt geen Hasselaar, maar komt uit Amsterdam. In haar repertoire vinden we veel droompop met een licht vleugje lo-fi. In juli bracht ze haar single “EaT mY bRaiN” uit, wat tevens de titelsong van haar debuut-ep zal worden. Met “Unknown Emotions” zit ze al aan haar tweede nummer op Eat My Brain. Ze laat daarmee alle kanten van haar kunnen zien en belooft nog meer moois op de ep. Spannend!

Deze single is alleszins weer een schot in de roos. Sophie neemt je mee in een vloed van onbekende emoties. Ze zingt over haar innerlijke conversaties en wordt daarbij begeleid door een gezellige sound met bas en gitaren. Er zijn ook wat lo-fi invloeden te horen, al zijn die minder duidelijk dan bij haar eerdere songs. De artieste houdt het hier wat subtieler met haar dromerige geluiden en haar mooi geschreven teksten. Het lijkt bijna een nummer uit de sixties door veranderlijke melodieën en het vrolijke gevoel dat Van Hasselt in de single heeft weten stoppen. De enige minpuntjes aan de song zijn de korte duur en het abrupte einde. Het liedje duurt namelijk maar twee minuten en stopt heel plots, zonder mooie afbouw. Het heeft zeker z’n charmes, maar hier lijkt het niet mooi te passen als afsluiter van de single.

Als het zo verdergaat, staan er ons nog mooie dingen te wachten van Sophie Van Hasselt. Heel benieuwd naar haar ep, graag meer van dit!

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

44 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lemu - "Prima"

Niet alleen in België, maar ook bij onze noorderburen ontbreekt het niet aan jong talent: ook Lemuël de Graav kan daarbij gerekend…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single puntjudith - "Parels"

De debuut-ep van de Nederlandse Judith Rijsenbrij, oftwel puntjudith, dateert al weer van meer een jaar geleden, al moeten we toevoegen dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roosbeef - "Arme Slechterik"

Een jaar geleden sloeg Roos Rebergen aan het schrijven. Zegt die naam je niks? Je kent haar misschien beter als frontvrouw van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.