Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single puntjudith – “Parels”

© Lotte Dale

De debuut-ep van de Nederlandse Judith Rijsenbrij, oftwel puntjudith, dateert al weer van meer een jaar geleden, al moeten we toevoegen dat de diep korrelige bassen van op Snelweg nog steeds ergens in onze hersenpan nabonken. Vandaag onthult Judith zich opnieuw uit haar mysterieuze schaduwlandschap en laat ze een nieuw nummer “Parels” op ons los. Daarvoor heeft ze zich duidelijk opnieuw laten inspireren door de donkerrode en existentiële diepten waar ze zich zo thuis in voelt.

“Parels” begint ergens nog ietwat ingetogen, maar laat in de eerste seconden toch al tekenen van een aankomende dreiging horen. De elektronische synthprikkels zorgen nog gauw voor een laatste kleine opflakkering voor het geheel volledig openbarst in het refrein. Daar horen we na Snelweg ook een nieuwe, versterkte kant van Judith, met een krachtige laag van stemmen die als één sterk front de aandacht naar zich toe trekken. Het gelaagde zangspel heeft bijna iets weg van een eeuwenoude bezwering, waarbij ze ons haar kwetsbare wijsheden en levensvragen toefluistert. De diepe bassen zijn er op “Parels” zeker nog, al zijn ze eerder de sterke bijrol dan de glorieuze hoofdact. Zoals het hoort, stuwt ze de storm op het einde nog een laatste keer naar een glorieuze climax die ons in bezwering achterlaat. puntjudith staat er weer en dat mag gehoord worden.

De nieuwe single “Parels” is onderdeel van een nieuwe multidisciplinaire korte film LAWINES, die in het najaar van 2022 verschijnt. Heel wat moois dus om nog naar uit te kijken.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Rubenshuis ontvangen Tristan, eugene en puntjudith

De festivalzomer is eindelijk van start gegaan en belooft ook dit jaar weer garant te staan voor mooie muzikale momenten. Met Dansende…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.