Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophie Van Hasselt – “EaT mY bRaiN”

Vandaag aan onze haak, vers uit de vijver der Lage Landse muzikale talenten: Sophie Van Hasselt. De jonge Nederlandse zangeres, overigens helemaal niet afkomstig uit Hasselt, maar uit Amsterdam, maakt nog niet zo gek lang muziek. Met “EaT mY bRaiN” brengt ze zelfs nog maar haar derde single op de markt. Toch zijn we nu al overtuigd van de fijne, maar energieke droompop van Sophie. Dat komt door haar leuke ideologie, waarin ze zichzelf profileert als een ‘modern flower-child’, lees: muzikale vlinder, die ons uitermate weet te interesseren. Tegenwoordig werkt de Nederlandse hard aan haar debuut-ep, waaruit we nu de titeltrack te horen krijgen. Die voorspelt in elk geval veel leuks.

Met een lichte lo-fi vibe komt “EaT mY bRaiN” rustig op gang, terwijl Sophie zichzelf profileert als een dromerige wolk die je in alle omstandigheden weet op te vangen. Als we helemaal ondergedompeld zijn in de sfeer, draait een poppy piano plots de rollen om. De Nederlandse knalt er een vrolijke beat bij, waarna alle puzzelstukjes plots op hun plek lijken te vallen. De track bloeit uit het niets helemaal open in een quirky popanthem, waarin de jonge zangeres al haar facetten toont. Met enkele leuke tussenstations kabbelt de track olijk voort. Zo krijgen we een aantal leuke gitaartjes, elektronische effectjes en vooral heel veel leuke wendingen in Sophie’s zanglijnen op ons bord. Het zit allemaal zo leuk in elkaar, dat onze vinger spontaan richting de ‘on repeat’ knop neigt. Nu al benieuwd naar die debuut-ep!

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1757 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sophie Van Hasselt - "Unknown Emotions"

Onze noorderburen spuwen de laatste tijd nieuwe artiesten alsof ze muzikale lama’s zijn. Tussen hun slijmerige goedje zit Sophie Van Hasselt: een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.