Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lemu – “Prima”

© Inez Agnese

Niet alleen in België, maar ook bij onze noorderburen ontbreekt het niet aan jong talent: ook Lemuël de Graav kan daarbij gerekend worden. Sinds 2021 ontplooit hij zichzelf als muzikant, maar de jonge dichter heeft voornamelijk al een heus traject binnen de Nederlandse poëzie-scene afgelegd. Zo deed hij mee aan het Wereldkampioenschap Poetry Slam in Parijs namens Nederland en werd hij genomineerd voor een Spoken Award. Lemuël weet hoe hij woorden aan elkaar moet knutselen en dat voel je in zijn muziek. Op 28 oktober zal zijn nieuwe album Voor nu verschijnen, waarvan we al een voorproefje krijgen met de single “Prima”.

Het is zeker niet altijd zo dat ferme schrijvers automatisch even krachtige muziek voortbrengen, maar bij Lemuël lijken de verschillende passies moeiteloos samen te gaan. “Prima” roept op om zorgen los te laten en gewoon easy-going te zijn: waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan? Het nummer heeft een zomerse en enigszins uplifting melodie, maar de algemene sound blijft herkenbaar en authentiek. De rap van Lemuël heeft een goede flow en het is de combinatie met de Nederlandse lyrics die het lied maakt. We kunnen dus wel concluderen dat het een prima nummer is, en vooral dat we benieuwd zijn naar meer.

Op 28 oktober verschijnt de nieuwe ep van Lemu, Voor nu. 

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single puntjudith - "Parels"

De debuut-ep van de Nederlandse Judith Rijsenbrij, oftwel puntjudith, dateert al weer van meer een jaar geleden, al moeten we toevoegen dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roosbeef - "Arme Slechterik"

Een jaar geleden sloeg Roos Rebergen aan het schrijven. Zegt die naam je niks? Je kent haar misschien beter als frontvrouw van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sophie Van Hasselt - "Unknown Emotions"

Onze noorderburen spuwen de laatste tijd nieuwe artiesten alsof ze muzikale lama’s zijn. Tussen hun slijmerige goedje zit Sophie Van Hasselt: een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.