Nieuwe singles

40 jaar Democrazy: Zes tips en tickets te winnen

In 2021 bestaat muziekclub Democrazy 40 jaar. Om dat te vieren, bezet de organisatie vanaf 30 oktober elf dagen lang de stad Gent met meer dan dertig concerten op tien verschillende locaties. Een heus stadsfestival op hun favoriete locaties. Met onder andere Amadou & Mariam, Mooneye en Millionaire is de line-up zeker niet min en dus gingen we eens snuisteren op de line-up om jullie zes tips te geven. Voor elk van die tips kan je bij ons ook duotickets winnen, wat je daarvoor moet doen, lees je onder deze post.

04/11 – Douglas Firs @ NTGent

Douglas Firs is zonder enige twijfel een van de grootste muzikale talenten die ons land te bieden heeft. Dat bevestigde Gertjan Van Hellemont nog niet zolang gelden nog met zijn vierde Heart of a MotherEen album waarin hij zowel het geluk van het kersverse vaderschap als het verdriet van het overlijden van zijn moeder wist te verwerken. Dat resulteerde in bijzonder oprechte nummers, die werden bedolven onder de sterren. Maak je dus op voor een wondermooie avond in Gent, onder leiding van Douglas Firs.

06/11 – Badlands @ Vlasmarkt

Op zaterdag 6 november wordt de Vlasmarkt van Gent overgenomen door Badlands. Lawijt, Feles Music en Democrazy bundelen er de krachten voor een geweldige line-up. Dat gaat van nationale rammeltalenten zoals Moar, The Vermin Twins en Batsmasher naar internationale beloftes zoals DITZ en The Cool Greenhouse. Die laatste zagen we vorige week nog aan het werk op Left of the Dial en we kunnen nu al beloven dat het dik de moeite wordt. Acht bands op één avond? Eigenlijk is de keuze zo heel snel gemaakt, allen richting Badlands of Vlasmarkt, zoals je zelf wilt!

06/11 – Poté @ Kunstencentrum Vooruit

Helemaal uit het niets dook begin vorig jaar Poté op. De jonge Franse Brit tekende meteen bij PIAS en bracht niet veel later zijn debuutplaat A Tenuous Tale of Her uit. Daarop kregen we heel wat aanstekelijke nummers te horen, waaronder “Young Lies” met niemand minder dan Damon Albarn. Poté brengt met andere woorden het zonnetje, met daarover een eerlijke stem. Live heeft hij de afgelopen maanden een steengoeie reputatie opgebouwd, dus ook zijn doortocht in Vooruit zal er eentje zijn waar er gedanst moet worden.

07/11 – Annelie @ Minard Schouwburg

De naam Annelie doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar ervaring heeft de Nederlandse op overschot doordat ze al jarenlang fungeert als toetseniste bij Eefje de Visser. Het is dan ook met de piano dat ze nu haar eigen paden verkent, met een wondermooi eindresultaat. Zo brengt Annelie dromerige en rakende ballades, die de gevoelige noot telkens treffen. Een avondje om bij weg te dromen dus.

08/11 – The Colorist Orchestra & Howe Gelb @ NTGent

Met acht staat The Colorist Orchestra op het podium en dat is op zich al een hele belevenis. Doe daar dan nog eens bij dat de band tegenwoordig ook nog met Howe Gelb op tour is en dat zorgt voor een extra dimensie binnen de band. Dankzij de toevoeging van de Amerikaanse singer-songwriter raakt de muziek nog dieper. Sindskort brachten beide namen ook samen een plaat op de markt, die ze nu graag live aan je willen voorstellen. De voorbije weken konden we de band al een paar keer aan het werk zien, en we kunnen je dan ook verzekeren dat het de moeite waard is.

10/11 – All Eyes On Hip Hop @ Kunstencentrum Vooruit

Ook All Eyes On Hip Hop viert dit jaar jubileum en doen dat met een groot feest in de Vooruit. Voor hun vijftien jaar bestaan wisten ze onder de twee Britse knallers Central Cee en Pa Salieu (de winnaar van BBC Sound of 2021) te strikken, maar ook talent van eigen bodem krijgt weer voldoende plaats op de line-up. Zo speelt Spreej een thuismatch en komen Frenetik en L’or Du Commun de Brusselse eer hooghouden. De hiphopfanaten weten waar ze moeten zijn op 10 november!

Het volledige programma van 40 jaar Democrazy vind je hier, maar je kan hier ook gewoon tickets winnen voor onze tips. Om te winnen moet je ons vertellen welke wedstrijd Pa Salieu in 2021 won? Stuur je antwoord samen met je concertvoorkeur als onderwerp én het bewijs dat je ons volgt op Facebook en/of Instagrampagina door naar wedstrijd@dansendeberen.be. Enkele dagen voor het concert, geven we de winnaars een seintje of ze gewonnen hebben. Veel succes!

3653 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Zesde Metaal, Villagers en ise naar Dranouter

Een jubileum vieren, dat doe je niet elk jaar. Dranouter blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en kondigde eerder al aan dat…
InstagramLiveRecensies

Maisie Peters @ VIERNULVIER (Concertzaal): Gent onder bezwering

De goede heks komt naar Europa en begint daarvoor in België. De 23-jarige zangeres Maisie Peters speelde gisteren de eerste show van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Douglas Firs - "Back To That Day"

In 2012 kreeg de Belgische muziekliefhebber Douglas Firs cadeau, de band van singer-songwriter Gertjan Van Hellemont die sindsdien veel harten en radiotijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.