Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poté – “Young Lies” (feat. Damon Albarn)

Je weet het of je weet het niet, maar eind vorig jaar kwam de Britse dj Bonobo met een eigen label: Outlier. Hij vierde dat met een eigen single met Totally Enormous Extinct Dinosaurs, maar daarna bleef het redelijk stil. Tot nu, want met Poté heeft de man er een bijzonder leuke artiest onder contract liggen. De jonge Fransman is een aanstormend talent, dat onder meer al een indrukwekkende COLORS-show mocht spelen. Nu kondigde Sylvern Mathurin, zo heet Poté echt, zijn debuutplaat A Tenuous Tale of Her aan. Om dat te vieren kregen we meteen al een eerste voorsmaakje in de vorm van “Young Lies”, samen met niemand minder dan Gorillaz-frontman Damon Albarn.

Dat de jonge Fransman samenwerkte met Albarn is niet het enige waar hij trots op mag zijn, want “Young Lies” werd een uitstekende single. Er hangt al meteen een zomers sfeertje doorheen het nummer dankzij de tropische steeldrum. Als Poté daar dan nog eens zijn zwoele stem in de strijd gooit, wanen we ons al op een of ander strand bij zonsondergang. Damon Albarn klinkt dan weer als zijn nonchalante zelf en voegt een soort waas toe aan het nummer. Net als je helemaal lijkt weg te dromen, komt er een aanstekelijk baslijntje bij en breekt het nummer dance-achtig los, zoals pakweg Jamie xx dat kan. De twee voegen daarna nog wel wat magische toetsen toe met hun stem, maar laten uiteindelijk de muziek voor zich spreken. Tropisch, zwoel en heel zomers; die debuutplaat van Poté is er eentje om naar uit te kijken.

A Tenuous Tale of Her verschijnt op 4 juni via Outlier en bevat naast Damon Albarn nog features van Pierre Kwenders en INFAMOUSIZAK.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1118 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Damon Albarn - The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows (★★★½): Een kabbelend beekje

Vorig jaar bracht Damon Albarn met Gorillaz zijn meest ambitieuze (en beste) album in een hele tijd uit. Ondertussen bracht hij met…
LiveRecensies

Poté + Juicy @ Kunstencentrum Vooruit (Balzaal): De afwezigen hebben ongelijk

Terwijl de temperatuur buiten flirt met het vriespunt, kookten onze berenpootjes gisterenavond van energie. Dat kwam niet doordat onze oververmoeide hersenpan binnenkort…
Features

40 jaar Democrazy: Zes tips en tickets te winnen

In 2021 bestaat muziekclub Democrazy 40 jaar. Om dat te vieren, bezet de organisatie vanaf 30 oktober elf dagen lang de stad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.