Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elton John & Stevie Wonder – “Finish Line”

© CPU – Bert Savels

Eind oktober brengt Elton John zijn alweer 32ste plaat uit, een album dat er zonder de lockdown nooit was gekomen. Elton John was namelijk bezig met zijn afscheidstournee toen hij verplicht thuis moest blijven. Het ideale moment dus om nog eens wat nieuwe muziek op te nemen en dat doet hij op The Lockdown Sessions niet alleen. Op de plaat zijn enkel maar duetten te vinden. Zo horen we samenwerkingen met Eddie Vedder, GorillazMiley Cyrus, Lil Nas X, Dua Lipa en dus ook Stevie Wonder. Het is de eerste keer sinds 1985 dat de twee samenwerken, dus uniek is het minste wat je dit kan noemen.

Veel van de nummers op de nieuwe plaat van Elton John zijn covers of heruitgaves van nummers van een andere artiest waarop Elton John gewoon even zijn stem smijt, deze “Finish Line” is gelukkig volledig nieuw. Typerend is zoals steeds de piano die van bij het begin de hoofdrol speelt. Elton John haalt meteen zijn stem boven en we horen een groovy gitaartje op de achtergrond. Hierdoor is de invloed van Stevie Wonder al een stuk duidelijk, want de single neigt al snel richting disco. Zelf noemt Elton John dit een van zijn beste nummers ooit, maar de man is dan ook al niet meer van de jongste en kan zich waarschijnlijk niet goed meer herinneren wat hij allemaal uitbracht. Toch is ook de bijdrage van Stevie Wonder niet mis te noemen. De man is nog altijd goed bij stem en de combinatie met de zwoele stem van John zorgt voor een uniek geluid.

De single is duidelijk iets wat ze zelf met veel plezier maakten en dat hoor je ook, al denken we ook dat de datum waarop dit verschijnt meer dan dertig jaar te laat komt.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3366 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Eddie Vedder - Earthling (★★★): Te veel bomen in het bos

Er zijn weinig landen waar Eddie Vedder zo op handen wordt gedragen als in België en Nederland. Het is dan ook geen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #32

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran & Elton John - "Merry Christmas"

Ed Sheeran en Elton John luidden de feestdagen in met hun nieuwste single “Merry Christmas”. Elton John werkte in augustus nog samen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.