Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa & Elton John – “Cold Heart” (PNAU remix)

Elton John en Dua Lipa: de één heeft er al een fantastische carrière opzitten, de ander zit momenteel op het hoogste punt van haar succes met haar tweede album Future Nostalgia en een hele resem pophits en samenwerkingen. De Britten zijn duidelijk fan van elkaar en steken hun waardering dan ook niet onder stoelen of banken. Zo nodigde Elton Dua al uit voor een duet op zijn AIDS Foundation Academy Award livestream en ook Elton verscheen (visueel) al kort tijdens Dua’s Studio 2054-livestreamconcert voor een muzikaal “Rocketman” intermezzo. Met “Cold Heart” is er dan ook eindelijk die officiële samenwerking. Echt origineel kan je die samenwerking niet noemen. Het nummer is namelijk eerder een soort mash-up van de twee klassieke Elton John-hits “Sacrifice” and “Rocketman”, die bovendien nog eens in een remix worden gedraaid door het Australische trio PNAU.

“Cold Heart” heeft het duidelijk op onze dansbenen gemunt, want het nummer start met een aanstekelijke disco-/housebeat en een opzwepend zwoele baslijn. Wie een beetje vertrouwd is met het repertoire van Elton herkent meteen de iconische beginwoorden van “Sacrifice”, een nummer uit 1989 dat met deze samenwerking een dansbare revival krijgt. Het geheel valt dan ook in de hele Studio 2054-sfeer, waar een nostalgisch nummer in een hipper, glitterjasje wordt gestoken. Aanvankelijk zijn we dan ook een beetje verbaasd als Dua binnenkomt met de tekst van “Rocketman”. Zo lijkt het nummer eerder een knip-en-plakcollage van Elton-nummers te worden, maar Dua geeft er gelukkig wel een frisse draai aan met een paar luchtige hoge noten. De achtergrondsamples die PNAU er verder nog aan toevoegt, maken er een extra moderne versie van.

Met slechts twee nieuwe zinnen, is “Cold Heart” meer een Future Nostalgia-herwerking van een Elton-klassieker dan een originele, nieuwe samenwerking. Wel een leuk en dansbaar extraatje, dat aansluit bij de stijl van beide artiesten.

Dua Lipa: Facebook / Instagram

Elton John: FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kooks - "Cold Heart"

Normaal gezien had The Kooks dit jaar op tour moeten trekken om de vijftiende verjaardag van succesalbum Inside In / Inside Out…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "Blur"

De Amerikaans-Frans-Algerijnse Lolo Zouaï heeft zich sinds haar debuut al in verschillende muzikale gedaantes laten zien, van meer sensuele r&b tot alternatieve…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.