Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Damon Albarn – “Royal Morning Blue”

© Linda Brownlee

Binnen iets minder dan twee maanden lost Damon Albarn eindelijk nog eens een soloplaat, al zal dat dit keer in een iets andere vorm zijn dan we gewoon waren van de man. Daar waar hij bij Gorillaz en Blur zijn flamboyante zelf kan zijn, pakt hij het op The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows veel rustiger en intiemer aan. Dat konden we al afleiden uit voorafgaande singles als “Polaris“, “Particles” en de titeltrack, maar ook aan het verhaal waarrond hij de plaat heeft gebouwd. Zo zal het album draaien rond IJsland en de invloed die het land doorheen de jaren had op de Brit. Dat vertaalde zich helaas ook in drie minder interessante voorafgaande singles, waardoor onze verwachtingen redelijk getemperd werden. Gelukkig klinkt het splinternieuwe “Royal Morning Blue” verrassend genoeg wel wat opgewekter.

Tegen alle verwachtingen in krijgen we vandaag dus een interessantere single van Damon Albarn op ons bord. “Royal Morning Blue” komt weliswaar nog steeds dromerig uit de startblokken, maar krijgt al snel wat meer schwung door de zwoele, Gorillaz-achtige baslijnen. Op die manier komt de herkenbare stem van de Brit ook beter tot zijn recht en klinkt het geheel veel vertrouwder in de oren. De leuke beat die wordt aangevuld met de licht energetische blazers en elektronica zorgt ervoor dat de nieuwste creatie van Albarn zowel idyllisch als opgewekt klinkt, waardoor hij je met een glimlach op je gezicht richting het hoge Noorden stuurt. Blauw klonk zelden zo helder en vrolijk, dus we kunnen met een opgeheven hart zeggen dat de Brit op “Royal Morning Blue” toch ook wat vrolijke energie op de plaat brengt.

The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows verschijnt op 12 november. Op 28 februari en 1 maart kan je de man aan het werk zien in BOZAR.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1301 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Damon Albarn @ Bozar: Idyllische grandeur met een streepje absurditeit

Eindelijk. Na twee jaar wachten konden we Damon Albarn eindelijk aan het werk zien in Bozar. Waar zijn initieel bezoek in mei…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Damon Albarn - The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows (★★★½): Een kabbelend beekje

Vorig jaar bracht Damon Albarn met Gorillaz zijn meest ambitieuze (en beste) album in een hele tijd uit. Ondertussen bracht hij met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Damon Albarn - "The Tower of Montevideo"

Binnen iets minder dan een maand is het eindelijk zover, want dan brengt Damon Albarn zijn nieuwste solocreatie The Nearer the Fountain, More…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.