Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Damon Albarn – “The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows”

© Linda Brownlee

Dat je Damon Albarn zelfs aan een leiband niet kan stilhouden, bewijst de man met zijn geweldig uitgebreide discografie met verschillende bands. Solo had hij al even niets meer van zich laten horen sinds Everyday Robots in 2014 verscheen, maar nu komt hij terug. Waar The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows eerst als een orkestraal stuk moest dienen geïnspireerd door Ijsland, is dat door de pandemie uitgedraaid op een rustig, breekbare plaat die hij in lockdown opnam. De plaat verschijnt op 12 november van dit jaar en de titeltrack kan je nu al horen.

De plaat herbergt nu thema’s als kwetsbaarheid, verlies, ontstaan en wedergeboorte wat ervoor zorgt dat het de meest persoonlijke plaat van Albarn zal worden. Dat hoor je al van bij het begin waarbij sfeerschepping heel centraal staat. We horen heel weinig instrumenten en het is vooral Albarn die in het diepst van zijn ziel graaft om je eerlijke nummers te serveren. “The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows” komt van het gedicht ‘Love and Memory’ van John Clare en ook Damon Albarn ontpopt zich als een echte verteller. Je bent aan zijn lippen gekluisterd en voelt ook de intensiteit. Alweer een andere bril van Albarn, maar wel eentje waarmee we hem echt leren kennen.

3404 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Cracker Island" (feat. Thundercat)

Damon Albarn speelde enkele maanden geleden een soloshow in Brussel en is ondertussen alweer volop aan het touren met Gorillaz, een van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mark Ronson, Damon Albarn & Wale - "Bird Calling"

Het gekste wat je vandaag zal horen, is misschien ook meteen het coolste. Er komt een gigantisch verzamelalbum aan, ten voordele van…
InstagramLiveRecensies

Damon Albarn @ Bozar: Idyllische grandeur met een streepje absurditeit

Eindelijk. Na twee jaar wachten konden we Damon Albarn eindelijk aan het werk zien in Bozar. Waar zijn initieel bezoek in mei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.