Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Let’s Eat Grandma – “Hall of Mirrors”

Let’s Eat Grandma was van bij het begin in 2016 een grote belofte. Toen waren ze slechts zestien en zeventien, maar ondertussen werden ze volwassen en groeide ook de sound. Dat konden we horen op hun laatste wapenfeit I’m All Ears uit 2018, waarbij SOPHIE als producer een fantastische rol speelde in de ontwikkeling van het duo. Na een moeilijke periode in hun persoonlijke leven is de groep nu terug met “Hall Of Mirrors”. Het zou de eerste single moeten worden van een nieuwe plaat die begin volgend jaar verschijnt.

Dat Let’s Eat Grandma nooit singles zal uitbrengen die radioklaar zijn, bewijzen ze nu ook alweer. Toch is “Hall of Mirrors” misschien het meest toegankelijke wat ze ooit maakten. De sound doet wat denken aan CHVRCHES, maar dan zonder de platte bombast die die band de laatste tijd kenmerkt. Rosa Walton en Jenny Hollingworth zweven heerlijk in het rond met een etherische productie die ons naar de beste jaren van de nillies synthpop brengt. De single is breekbaar, maar met de synths die in het rond fladderen, kan je ook trippy dansen. De eerste steen voor een nieuwe plaat is alvast gelegd, we zijn benieuwd waar ze het dit keer zullen brengen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesUitgelicht

De 50 beste albums van 2018

Vijftig albums selecteren met het team van Dansende Beren, het was geen makkelijk werk! Na vele gevechten, luid gebrul en veel verspilde…
LiveRecensies

Sonic City Dag 2: Courtney kleurt Kortrijk knalroze

Na een korte maar geslaagde openingsavond op vrijdag werd Sonic City eigenlijk pas zaterdag helemaal op gang getrapt. De uitverkochte festivaldag begon…
AlbumsRecensies

Let's Eat Grandma - I'm All Ears (★★★★½): Hoe langer, hoe beter

Jenny Hollingworth en Rosa Walton waren beide nog maar 16 jaar, maar wisten twee jaar geleden toch behoorlijk wat aandacht naar zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.