Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & The Bad Seeds – “Earthlings”

© CPU – Bert Savels

Het is een relatief rustige week als het op releases aankomt, maar op de valreep krijgen we toch nog nieuwe muziek te horen van een grote naam. Nu ja, echt nieuw kunnen we “Earthlings” van Nick Cave & The Bad Seeds niet noemen, want de Australiër brengt binnenkort een speciale plaat vol met oud, herwerkt en onuitgebracht materiaal uit. Enkele weken geleden kregen we daaruit al “Vortex” te horen, maar nu heeft de man blijkbaar nog een tweede voorsmaakje voor ons in petto. De jongste telg uit zijn palmares is er eentje die voortvloeide uit de schrijfsessies van het uit 2019 daterende Ghosteenmaar op de een of andere manier de tracklist niet haalde. Vreemd, want Cave noemt het nummer zelf de missende link die de plaat aan elkaar bond. Hoe dan ook zijn we blij dat we alsnog van “Earthlings” kunnen genieten.

Caves nieuwste creatie komt rustig en zowaar idyllisch op gang dankzij de dromerige geluiden die je zo richting een wijd uitgestrekt landschap onder een wondermooie sterrenhemel leiden. Voorzichtig maakt de Australiër zijn intrede, maar hij zorgt ervoor dat de muziek nooit moet onderdoen voor zijn stem. De track bloeit alsmaar mooier open, doordat er na verloop van tijd ook een aantal achtergrondzangers het geheel naar een hoger niveau tillen. ‘Oombaya, Oh Lord’, zingen ze, terwijl “Earthlings” traag op z’n einde loopt. Heel veel gebeurt er met andere woorden niet op het drie minuten durende nummer, maar we snappen wel waarom de band het graag op Ghosteen had gehoord. Hoe dan ook weet Nick Cave & The Bad Seeds ons wederom te betoveren, en zo hebben we het uiteindelijk het liefst.

Op 22 oktober brengt Nick Cave & The Bad Seeds B-Sides and Rarities Part II uit. Een dik half jaar later staat hij samen met onder andere Placebo op TW Classic 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Nick Cave & The Bad Seeds @ TW Classic XL: Als een god die de regen trotseert

Nick Cave & The Bad Seeds is een naam die meteen hoge verwachtingen oproept. De Australische band werd al opgericht in 1983…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 3): En we leefden nog lang en gelukkig...

De tijd vliegt als je plezier hebt en zo was het opeens al de laatste dag van Best Kept Secret 2022. Zowel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & the Bad Seeds - "Vortex"

Dat een artiest als Nick Cave wel eens wat overschotjes heeft liggen in zijn kelder, zolder en op zijn schouw, daar kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.