Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & The Bad Seeds – “Earthlings”

© CPU – Bert Savels

Het is een relatief rustige week als het op releases aankomt, maar op de valreep krijgen we toch nog nieuwe muziek te horen van een grote naam. Nu ja, echt nieuw kunnen we “Earthlings” van Nick Cave & The Bad Seeds niet noemen, want de Australiër brengt binnenkort een speciale plaat vol met oud, herwerkt en onuitgebracht materiaal uit. Enkele weken geleden kregen we daaruit al “Vortex” te horen, maar nu heeft de man blijkbaar nog een tweede voorsmaakje voor ons in petto. De jongste telg uit zijn palmares is er eentje die voortvloeide uit de schrijfsessies van het uit 2019 daterende Ghosteenmaar op de een of andere manier de tracklist niet haalde. Vreemd, want Cave noemt het nummer zelf de missende link die de plaat aan elkaar bond. Hoe dan ook zijn we blij dat we alsnog van “Earthlings” kunnen genieten.

Caves nieuwste creatie komt rustig en zowaar idyllisch op gang dankzij de dromerige geluiden die je zo richting een wijd uitgestrekt landschap onder een wondermooie sterrenhemel leiden. Voorzichtig maakt de Australiër zijn intrede, maar hij zorgt ervoor dat de muziek nooit moet onderdoen voor zijn stem. De track bloeit alsmaar mooier open, doordat er na verloop van tijd ook een aantal achtergrondzangers het geheel naar een hoger niveau tillen. ‘Oombaya, Oh Lord’, zingen ze, terwijl “Earthlings” traag op z’n einde loopt. Heel veel gebeurt er met andere woorden niet op het drie minuten durende nummer, maar we snappen wel waarom de band het graag op Ghosteen had gehoord. Hoe dan ook weet Nick Cave & The Bad Seeds ons wederom te betoveren, en zo hebben we het uiteindelijk het liefst.

Op 22 oktober brengt Nick Cave & The Bad Seeds B-Sides and Rarities Part II uit. Een dik half jaar later staat hij samen met onder andere Placebo op TW Classic 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & the Bad Seeds - "Vortex"

Dat een artiest als Nick Cave wel eens wat overschotjes heeft liggen in zijn kelder, zolder en op zijn schouw, daar kan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nick Cave & The Bad Seeds, Placebo en twee anderen voor TW Classic 2022

Dat veel festivals dit jaar toch iets organiseren, betekent niet dat de blik soms niet al op volgend jaar kan worden gericht….
AlbumsRecensies

Nick Cave & The Bad Seeds - Ghosteen (★★★★½): Het soort schoonheid dat enkel volgt op diep lijden

Plots lag ie er: Ghosteen. Nick Cave kondigde de plaat bijna bijdehand aan – binnen een weekje zou hij er liggen, het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.