Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & the Bad Seeds – “Vortex”

© CPU – Bert Savels

Dat een artiest als Nick Cave wel eens wat overschotjes heeft liggen in zijn kelder, zolder en op zijn schouw, daar kan je vanuit gaan. En dus komt er op 22 oktober een B-Sides and Rarities Part II, de opvolger van het eerste deel in 2005. De verzameling bevat 27 nummers die tussen 2005 en 2020 werden opgenomen, waarvan sommigen nooit werden uitgebracht. Ook komt er een livenummer op met het Melbourne Symphony Orchestra en een nummer met Debbie Harry van Blondie. De eerste single die we horen is het onuitgebrachte “Vortex”, een single die in 2006 werd opgenomen en waarvan Nick, Warren Ellis, Martyn Casey en Jim Sclavunos niet konden beslissen of het een Grinderman of Bad Seeds song moest zijn.

“Vortex” is een nummer geworden zoals Cave ze vaak maakte in 2006. Een rijk instrumentenarsenaal in combinatie met een groots refrein. De samenzang wordt benadrukt tijdens dat refrein en Cave zijn stem blijkt hier vooral een ondersteuning voor de fijne gitaren die in combinatie met de piano zeer sfeervol klinken. Met een gitaarsolo op het eind wordt het nummer nog eens stevig afgesloten ook. We kunnen begrijpen dat het nummer wat tussen Grinderman en The Bad Seeds skipperde, want het eet van beide walletjes een beetje.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3367 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & The Bad Seeds - "Earthlings"

Het is een relatief rustige week als het op releases aankomt, maar op de valreep krijgen we toch nog nieuwe muziek te…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nick Cave & The Bad Seeds, Placebo en twee anderen voor TW Classic 2022

Dat veel festivals dit jaar toch iets organiseren, betekent niet dat de blik soms niet al op volgend jaar kan worden gericht….
AlbumsRecensies

Nick Cave & The Bad Seeds - Ghosteen (★★★★½): Het soort schoonheid dat enkel volgt op diep lijden

Plots lag ie er: Ghosteen. Nick Cave kondigde de plaat bijna bijdehand aan – binnen een weekje zou hij er liggen, het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.