Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner – “Haven’t Been Doing So Well”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière als frontman bij Million Dead. Deze posthardcoreband werkte te veel volgens het genreboekje en bleef daardoor morrelen in de marge. Exit Million Dead, enter Frank Turner & The Sleeping Souls. Als het onbedaarde podiumbeest dat hij is, culmineerde Turner folky kampvuursongs met zijn punkethos. De tracks “Recovery“, “The Way I Tend To Be“, “If Ever I Stray” en “Sister Rosetta” komen daarom uit het diepst van zijn ziel. Vandaar dat de liveshows telkens uitgroeien tot enorme volksfeesten waar iedereen zijn emoties de vrije loop laat gaan. Wembley of Zappa, Frank en zijn begeleidingsband proberen overal het laatste lichaamsvocht uit je te persen. Op plaat waren we hem al een tijdje uit het oog verloren, maar daar komt nu terug verandering in. “Haven’t Been Doing So Well” is de kersverse single van FTHC.

Vol bombast schiet de single uit de startblokken. Frank windt er geen doekjes om en fulmineert in één keer zijn rollercoaster van emotionele stressmomenten. Daarbij pikt hij de draad op die is blijven liggen tijdens de coronalockdowns. Zoals we van hem gewend zijn, is de opbouw van het nummer opgewekt. Het stuk waarin de mondharmonica zit, doet ons hunkeren naar ongebreidelde vrijheid in een bosrijke omgeving. Niettegenstaande trapt Frank open deuren in over mentaal welzijn, maar doet hij niet aan zelfbeklag. De punktroubadour kwijt zich weer goed van zijn job. In “Haven’t Been Doing So Well” worden goudeerlijke anekdotes verpakt in een vat vol kostbare levensenergie. Op het einde hoor je immers dat de track geschreven is voor horde uitzinnige fans die bij het horen van de opzwepende gitaarpartijen in elkaars armen zullen vliegen.

FTHC is klaar voor release op 11 februari die gevolgd wordt door de The Never Ending Tour Of Everywhere. Voorlopig beperkt deze tour zich tot het Verenigd Koninkrijk.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gee Tee - "I Hate Driving In The City"

Weinig punk klinkt zo goed als Australische punk en weinig Australische punk klinkt zo goed als die van Gee Tee. Het project…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Complete Mountain Almanac - "May"

Ongeveer vijftien jaar geleden kwamen de Noorse singer-songwriter Rebekka Karijord en de Amerikaanse poëet en danseres Jessica Dessner elkaar tegen en een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mystic Peach - "Death of Me"

De naam Mystic Peach doet misschien een lief bandje met dromerige muziek vermoeden, maar niets is minder waar. Het trio uit Southampton…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.