Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner – “Haven’t Been Doing So Well”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière als frontman bij Million Dead. Deze posthardcoreband werkte te veel volgens het genreboekje en bleef daardoor morrelen in de marge. Exit Million Dead, enter Frank Turner & The Sleeping Souls. Als het onbedaarde podiumbeest dat hij is, culmineerde Turner folky kampvuursongs met zijn punkethos. De tracks “Recovery“, “The Way I Tend To Be“, “If Ever I Stray” en “Sister Rosetta” komen daarom uit het diepst van zijn ziel. Vandaar dat de liveshows telkens uitgroeien tot enorme volksfeesten waar iedereen zijn emoties de vrije loop laat gaan. Wembley of Zappa, Frank en zijn begeleidingsband proberen overal het laatste lichaamsvocht uit je te persen. Op plaat waren we hem al een tijdje uit het oog verloren, maar daar komt nu terug verandering in. “Haven’t Been Doing So Well” is de kersverse single van FTHC.

Vol bombast schiet de single uit de startblokken. Frank windt er geen doekjes om en fulmineert in één keer zijn rollercoaster van emotionele stressmomenten. Daarbij pikt hij de draad op die is blijven liggen tijdens de coronalockdowns. Zoals we van hem gewend zijn, is de opbouw van het nummer opgewekt. Het stuk waarin de mondharmonica zit, doet ons hunkeren naar ongebreidelde vrijheid in een bosrijke omgeving. Niettegenstaande trapt Frank open deuren in over mentaal welzijn, maar doet hij niet aan zelfbeklag. De punktroubadour kwijt zich weer goed van zijn job. In “Haven’t Been Doing So Well” worden goudeerlijke anekdotes verpakt in een vat vol kostbare levensenergie. Op het einde hoor je immers dat de track geschreven is voor horde uitzinnige fans die bij het horen van de opzwepende gitaarpartijen in elkaars armen zullen vliegen.

FTHC is klaar voor release op 11 februari die gevolgd wordt door de The Never Ending Tour Of Everywhere. Voorlopig beperkt deze tour zich tot het Verenigd Koninkrijk.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kleinpunk - "Alles Keert"

Ondertussen is het een jaar geleden dat Kleinpunk haar debuutsingle “Stressparade” op de wereld losliet, waarmee ze zichzelf op de kaart van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.