Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner – “Sister Rosetta”

Frank Turner: vroeger ‘zanger van Million Dead’ genoemd, inmiddels solo al flink wat naamsbekendheid verworven. De Brit brengt folky softrock, maar vergeet zelden om eens vettig te knipogen naar zijn punkroots. Denk bijvoorbeeld aan  hit “I Still Believe”, die in 2012 lustig meegebruld werd door duizenden mensen in de Wembley Arena. Aan deze kant van het Kanaal weet de Brit echter nog geen potten te breken, en blijft hij wat hangen bij het punkpubliek. Laatste plaat Be More Kind (2018) moet daar verandering in brengen en ook op Pukkelpop krijgt Turner een mooi timeslot toegewezen.

Met “Sister Rosetta” heeft Frank Turner opnieuw een zeer toegankelijke en lieflijke song geschreven, tevens een ode aan Sister Rosetta Tharpe. Tharpe was een boegbeeld voor rockmuziek, en werd zo ‘Godmother of rock ’n roll’ gedoopt. Onder meer Elvis en Johnny Cash haalden er hun muzikale en spirituele mosterd. “Sister Rosetta” is tekstueel ongeveer de poëtisch en melancholisch verwoorde Wikipediapagina van de artieste, maar daar komt Frank Turner perfect mee weg. De song klinkt heel wat minder lichtvoetig dan de singles op zijn vorige plaat, maar weet ons te informeren, licht te beroeren en muzikaal te overtuigen. Leuke single, waarop Turner klinkt zoals we hem willen horen.

Enkele dagen geleden deelde Turner mee dat hij binnenkort een album zal uitbrengen. No Man’s Land zal dertien songs tellen: twaalf over historisch belangrijke vrouwen en één over zijn moeder. Met “Sister Rosetta” kennen we alvast één van de dertien songs, en zijn we benieuwd naar hoe de rest zal klinken. Een releasedatum is er echter nog niet.

Frank Turner speelt met z’n band The Sleeping Souls op zaterdag 17 augustus op Pukkelpop. Hij moet er laat op de avond onder meer de concurrentie aangaan met headliner Tame Impala en Hot Chip.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
LiveRecensies

Pukkelpop 2019 (Dag 3): Niet in het water gevallen

Dag drie van Pukkelpop baadde in gemiezer, maar aan diverse sets was er gelukkig ook geen gebrek. Het ging van straffe, allesvernielende…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

IDLES, Eels, White Lies, Pennywise en 11 andere rocknamen voor Pukkelpop 2019!

Pukkelpop kondigde het vorige week reeds aan, de nieuwe lichting namen is er één voor de rockfan. Belofte maakt schuld en zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.