banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kyoto Kyoto – “Dart Oporto 56”

Niet alleen de naam, maar ook de titel van de nieuwste single doet het waarschijnlijk al vermoeden: Kyoto Kyoto is geen alledaagse band. In een muzieklandschap waarin imitatio en aemulatio een constante zijn geworden, doet deze jonge band volledig het tegenovergestelde. De Britten brengen elementen van punk, Anatolische psychedelica en krautrock samen in een geweldig chaotisch en vervreemdend geheel met Duitse tekst. Het raarste aan dit alles? Het werkt. Enorm goed zelfs, zoals debuutsingle “Gaacher Blitz“, die een energiebom was van de eerste tot de laatste seconde, eerder al bewees.

Nieuwe single “Dart Oporto 56” draait de intensiteitsknop nog een stukje verder open, dit al vanaf het prille begin van de song. De coverart vat het eigenlijk goed samen: je denkt dat je weet wat er gaande is, maar in feite is dat helemaal niet het geval. Bovenop de knallende drums is er een wirwar van gitaareffecten bezig, schijnbaar zonder enige cohesie. Meteen daarna gaat het geweld liggen en hoewel hij nog steeds vrij mysterieus blijft, wordt de song een aangename en frivole single. Niet voor lang echter, want al snel beginnen de verschillende gitaren door elkaar te kronkelen en te wriemelen – net zoals black midi dat heel vaak deed op hun laatste plaat  – om uiteindelijk uit te barsten in een imposant slot. Door hun vreemde en heel hoekige sound is Kyoto Kyoto hoogstwaarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, maar met “Dart Oporto 56” leveren ze wel alweer een beresterke, zeer verfrissende single af.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kyoto Kyoto - "Gaacher Blitz"

Kyoto Kyoto werd sinds 2019 al regelmatig opgemerkt in de underground scene van Zuid-Londen met experimentele gitaarmuziek, maar debuteert nu pas met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.