banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slow Crush – “Swoon”

© Pukkelpop – Seppe Germaux

De naam zegt het al, Slow Crush baant zich traag maar gestaag een weg naar je muziekminnende hart. Dat zullen de Belgische shoegazers op 22 oktober zelfs al voor de tweede keer doen in de vorm van een langspeler. Hun nieuwe album Hush, waarvan we de titeltrack vorige maand al te horen kregen, schreven ze tussen de soep en de patatten door tijdens hun tours ter ere van debuutalbum Aurora. De noodgedwongen pandemiepauze gaf hun vervolgens alle tijd om de puntjes op de i te zetten. Op Pukkelpopkwartier kregen ze de kans om dat nieuwe materiaal uit te testen voor een livepubliek, maar echt overtuigen lukte toen niet.

Dan doet de studioversie van “Swoon” het beter. Met slechts een bescheiden tweeëneenhalve minuut op de teller is deze tweede single het kortste nummertje in de Slow Crush-geschiedenis. Dat betekent wel niet dat het daarom ook snel te verteren is. Naar gewoonte sluipt er een zekere donkerte in het geheel, maar dankzij de zachte stem van frontvrouw Isa Holliday zweven we eerder door het duister dan dat we erin verdwijnen. De ietwat vuilere riffs van vroeger lijken ingeruild te zijn voor een toegankelijker geluid, maar beide formules kunnen wel gesmaakt worden.

Slow Crush speelt dit najaar een aantal shows in onder andere Brussel en Antwerpen. Meer informatie over hun speeldata vind je hier.

Bandcamp / Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Slow Crush @ Botanique (Rotonde): Zoete droom

De tweede langspeler van Slow Crush is er bijna! In 2018 kwam de Belgische shoegaze band naar buiten met hun eerste album…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 2): Tussen hemel en hel

  We kwamen gisterenochtend niet geradbraakt uit ons tentje gekropen en onze schoenen hingen niet vol bier en modder, maar het was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Slow Crush - "Hush"

Drie jaar geleden bracht het Belgische Slow Crush zijn eerste album uit en al gauw wist het wereldwijd de aandacht te trekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.