Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder – “Long Way”

© CPU – Sven Michiels

Eddie Vedder heeft zich het afgelopen jaar zeker niet verstopt. De man bracht vorig jaar met Pearl Jam Gigaton uit, maar wist zich ook solo te ontwikkelen. Zo was er een dubbelsingle die eind vorig jaar het licht zag en bracht hij enkele weken geleden nog een soundtrack uit, waarop ook de debuutsingle van zijn dochter te horen was. Nu kondigt de zanger een nieuwe soloplaat aan die de titel Earthling krijgt. Een releasedatum is er nog niet, maar een eerste single is er wel in de vorm van “Long Way”. De single komt samen met “The Haves” op een 7″ vinyl.

In tegenstelling tot zijn vorige solonummers, lijkt Eddie Vedder op “Long Way” de akoestische gitaar te hebben vervangen door een elektronische. Het resultaat klinkt als een mix van Bruce Springsteen en The War On Drugs maar dan met de herkenbare Vedderstem. Het refrein is er weer eentje zoals enkel Eddie Vedder ze kan schrijven en het blijft al meteen hangen. De man zorgt zelfs voor een verplichte grootse gitaarsolo. Het is eens leuk om Eddie Vedder op deze manier te horen, zonder daarbij breekbaar te moeten zijn. Ook op deze americanarocker weet de man heerlijk te overtuigen, alweer een leuke aanvulling in zijn discografie.

3181 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Olivia Vedder - "My Father's Daughter" (feat. Eddie Vedder & Glen Hansard)

De combinatie tussen Eddie Vedder en Sean Penn wist altijd een winstgevende combinatie op te leveren. Zo verzorgde Eddie Vedder de soundtrack…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder - "Matter Of Time"

Het is niet omdat Pearl Jam met Gigaton een nieuwe plaat heeft uitgebracht, dat Eddie Vedder besloot om op zijn lauweren te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder - "Cartography"

Eddie Vedder, de frontman van Pearl Jam, kan ook solo wel zijn steentje bijdragen aan de goeie kant van de muziekgeschiedenis. Zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.