Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder – “Long Way”

© CPU – Sven Michiels

Eddie Vedder heeft zich het afgelopen jaar zeker niet verstopt. De man bracht vorig jaar met Pearl Jam Gigaton uit, maar wist zich ook solo te ontwikkelen. Zo was er een dubbelsingle die eind vorig jaar het licht zag en bracht hij enkele weken geleden nog een soundtrack uit, waarop ook de debuutsingle van zijn dochter te horen was. Nu kondigt de zanger een nieuwe soloplaat aan die de titel Earthling krijgt. Een releasedatum is er nog niet, maar een eerste single is er wel in de vorm van “Long Way”. De single komt samen met “The Haves” op een 7″ vinyl.

In tegenstelling tot zijn vorige solonummers, lijkt Eddie Vedder op “Long Way” de akoestische gitaar te hebben vervangen door een elektronische. Het resultaat klinkt als een mix van Bruce Springsteen en The War On Drugs maar dan met de herkenbare Vedderstem. Het refrein is er weer eentje zoals enkel Eddie Vedder ze kan schrijven en het blijft al meteen hangen. De man zorgt zelfs voor een verplichte grootse gitaarsolo. Het is eens leuk om Eddie Vedder op deze manier te horen, zonder daarbij breekbaar te moeten zijn. Ook op deze americanarocker weet de man heerlijk te overtuigen, alweer een leuke aanvulling in zijn discografie.

3437 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Eddie Vedder - Earthling (★★★): Te veel bomen in het bos

Er zijn weinig landen waar Eddie Vedder zo op handen wordt gedragen als in België en Nederland. Het is dan ook geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder – “Brother the Cloud”

Eddie Vedder heeft een rijke geschiedenis en daar gaat ook een rijk contactenboekje mee samen. En zo ging hij ook eens door…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.