Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder – “Matter Of Time”

© CPU – Sven Michiels

Het is niet omdat Pearl Jam met Gigaton een nieuwe plaat heeft uitgebracht, dat Eddie Vedder besloot om op zijn lauweren te rusten. De frontman van de band bracht met “Cartography” eerder dit jaar een eerste solosingle uit en het lijkt daar niet bij te blijven. Vannacht trad de man op tijdens een event voor EB Research Partnership, een organisatie die onderzoek naar de ziekte Epidermolysis Bullosa (butterfly syndrome) ondersteunt. Tijdens die show bracht hij het gloednieuwe “Matter of Time” en een nieuwe versie van “Say Hi”, een lied dat al verschillende keren werd gespeeld maar nooit officieel uitgebracht.

“Matter of Time” is een mooie pianoballade waarbij natuurlijk Vedders vocals alle aandacht opeisen. Het is een emotioneel krachtig nummer, iets waar Vedder als solo-artiest altijd al sterk in is geweest. Het mikt op de emoties en doet dat op zo’n manier dat het tegelijk hartverwarmend klinkt en aan het denken zet. Naar het einde verhoogt Vedder het tempo nog wat met achtergrondzang om zo een grotere dynamiek te creëren. Mooi nummer, net als “Say Hi” dat veelal een positieve folky boodschap met zich meebrengt. We hopen alvast dat het bewustzijn over de ziekte dankzij deze singles groter wordt!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3041 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder - "Cartography"

Eddie Vedder, de frontman van Pearl Jam, kan ook solo wel zijn steentje bijdragen aan de goeie kant van de muziekgeschiedenis. Zo…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Man Or Lion - "Into The Mist"

Intiem en evenwichtig, zo klinkt de debuutsingle van Man Or Lion. De Antwerpse singer-songwriter Mario Francken legde het bekende parcours af van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings Of Leon - "Walls"

Kings Of Leon brengt binnen drie weken de zevende plaat in hun glorieuze repertoire uit. Walls werd die gedoopt maar wij geloven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.