Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Olivia Vedder – “My Father’s Daughter” (feat. Eddie Vedder & Glen Hansard)

© Josh Klinghoffer

De combinatie tussen Eddie Vedder en Sean Penn wist altijd een winstgevende combinatie op te leveren. Zo verzorgde Eddie Vedder de soundtrack van Into The Wild in 2007 en dat doet hij nu opnieuw met Flag Day van Sean Penn. In de film doet de zoon van Penn mee en op de soundtrack komt Olivia Vedder, de dochter van Eddie, voor het eerst boven water. Samen met haar vader en Glen Hansard werd het nummer “My Father’s Daughter” geschreven. Op de soundtrack zullen ook drie nieuwe liedjes van Cat Power te vinden zijn, deze soundtrack verschijnt trouwens vrijdag al online. Naar onze mening zou het wel eens de moeite kunnen worden.

Dat de muzikaliteit in de familie Vedder zit, bewijst Olivia met een wondermooie ballad. Het doet ons wat aan de eerste nummers van Birdy denken en dat is zeker een compliment. Met een zachte piano en een subtiele drum is de instrumentatie minimaal waardoor alle aandacht naar de sterke stem van Olivia Vedder gaat. Met een subtiel strijkintermezzo in het midden komt er toch nog wat meer magie in het nummer en voor je het weet, is het nummer alweer voorbij. Het is een wondermooi eerlijk liedje geworden dat we al perfect in de film kunnen plaatsen.

3469 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glen Hansard – “Take Heart”

Het is altijd fijn om een muzikaal teken van leven te krijgen van Glen Hansard. Na een noodgedwongen annulatie van zijn concerten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Eddie Vedder - Earthling (★★★): Te veel bomen in het bos

Er zijn weinig landen waar Eddie Vedder zo op handen wordt gedragen als in België en Nederland. Het is dan ook geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder – “Brother the Cloud”

Eddie Vedder heeft een rijke geschiedenis en daar gaat ook een rijk contactenboekje mee samen. En zo ging hij ook eens door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.