Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Curtis Harding – “Can’t Hide It”

Curtis Harding heeft een van de mooiste soulstemmen van zijn generatie en is daarom niet voor niets een van de grootste hedendaagse artiesten uit zijn genre. Nummers als “Need Your Love” en “On And On” werden in een aantal series en films gebruikt, waardoor Curtis Harding ook door een iets jonger publiek ontdekt werd. Zijn laatste plaat Face Your Fear uit 2017 leverde hem de finale doorbraak op, al moeten we sindsdien wachten op een nieuw album. Dit jaar loste de Amerikaan reeds “Hopeful” en “I Won’t Let You Down“, waarmee hij leek aan te sturen op zijn derde plaat. Nu is er ook eindelijk meer nieuws, want op 5 november verschijnt If Words Were Flowers. Goed nieuws komt nooit alleen en zo krijgen we met “Can’t Hide It” een derde voorproever hieruit te horen.

“Can’t Hide It” verspreidt vanaf de eerste tellen een heel retro gevoel waar we ons meteen thuis in voelen. De gitaren zijn duidelijk geïnspireerd op de soundtrack van westernfilms en zorgen voor een leuke toevoeging aan het geluid van Curtis Harding. Het nummer heeft bovendien een leuk tempo en krijgt je als luisteraar vlot aan het swingen. “Can’t Hide It” is zelfs een kleine oorwurm, wat het vooral te danken heeft aan een uiterst fijn en catchy refreintje. Het nummer eindigt met een zeer tof instrumentaal einde waar de rest van Curtis zijn band ons op de wenken bedient met hun gevoel voor ritme en warme klanken. Dat belooft voor wat er ons in november te wachten staat!

Op maandag 7 maart 2022 speelt Curtis Harding in de Botanique te Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1570 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Curtis Harding @ Botanique (Orangerie): Vredelievend bloemenkransje

Het was op Dour in 2019 geleden dat Curtis Harding nog eens halthield in ons land. Op 7 maart 2022 was het…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Curtis Harding – If Words Were Flowers (★★★½): Een kleurrijk en tijdloos bloemenboeket

Curtis Harding heeft zich in een aantal jaar helemaal weten op te werken tot een van de belangrijkste soulstemmen van zijn generatie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.