Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Curtis Harding – “I Won’t Let You Down”

© CPU – Joost Van Hoey

In mei keerde Curtis Harding na een radiostilte van bijna drie jaar terug en dat langs de grote poort. Het fantastische “Hopeful” was de start van een nieuw muzikaal hoofdstuk voor Curtis waarop hij nog eclectischer en authentieker voor de dag kwam. De Amerikaan brak in 2017 door met het formidabele album Face Your Fear en mag zich ondertussen een van de grotere namen in de hedendaagse soul noemen. Een derde album zou op weg zijn en later dit jaar het levenslicht zien, maar over meer details hult Harding zich voorlopig nog in stilzwijgen. Desondanks tilt hij vandaag met tweede single “I Won’t Let You Down” al een klein tipje van de sluier.

Curtis Harding blijft zichzelf trouw en tovert met “I Won’t Let You Down” andermaal een subliem staaltje soul uit zijn hoge hoed. Geflankeerd door een resem straffe muzikanten neemt hij ons mee naar hogere sferen waar soul en gospel op meesterlijke wijze worden samengevoegd in een vibrerend geheel. De warmte straalt er van het begin af en de heerlijke groove brengt je al gauw in de verleiding om rustig mee te wiegen. De aanvulling van blazers en achtergrondzangeres is bovendien een meesterlijke zet van Harding en producer Sam Cohen, waardoor het nummer een grootser en volumineuzer karakter heeft. “I Won’t Let You Down” is een piekfijn vervolg op “Hopeful”, waarmee de verwachtingen voor het derde album nog een tikkeltje groter zijn geworden.

Op maandag 7 maart speelt Curtis Harding in de Botanique te Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1575 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Curtis Harding @ Botanique (Orangerie): Vredelievend bloemenkransje

Het was op Dour in 2019 geleden dat Curtis Harding nog eens halthield in ons land. Op 7 maart 2022 was het…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Curtis Harding – If Words Were Flowers (★★★½): Een kleurrijk en tijdloos bloemenboeket

Curtis Harding heeft zich in een aantal jaar helemaal weten op te werken tot een van de belangrijkste soulstemmen van zijn generatie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.