Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Curtis Harding – “Hopeful”

© CPU – Joost Van Hoey

Het is alweer van 2018 geleden dat we voor het laatst een teken van leven kregen uit de richting van Curtis Harding. De man bracht het jaar voordien met Face Your Fear zijn doorbraakalbum uit waarmee hij op Rock Werchter speelde en door Lenny Kravitz uitgenodigd werd om het voorprogramma te doen op zijn tour. Toch verdween Harding nadien in de luwte en kregen we heel weinig (zeg maar geen) nieuwe muziek van de man te horen. Daar komt met “Hopeful” eindelijk verandering in, een terugkeer in sterkte.

Met meer dan vijf minuten valt er heel wat te genieten bij de nieuwe Harding. Met gospelvocals schiet het nummer meteen heerlijk op gang en met de zwoele gitaar krijg je meteen een herkenbare soulsound. Als Harding dan zijn stem in het geheel smijt, krijg je een mix tussen preken en rappen en dat blijkt de sterkte te zijn in deze single. De instrumentatie zorgt voor een bepaalde ‘swagger’ en krijgt in het midden van de single dankzij de blazers en de gitaarsolo een extra dimensie waardoor de climax nog beter is dan de eerste drietal minuten. Een goeie mix tussen soul, r&b en gospel zorgt ervoor dat “Hopeful” zijn titel meer dan waarmaakt.

3041 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Dour 2019 (Festivaldag 5): Vijfde keer goede keer

Het was gisteren de laatste dag van Dour en dat was vooral te merken aan de hese ‘Doureeeeuh’-kreten van menig festivalganger. De…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Kaytranada, Rae Sremmurd, IAMDDB en Curtis Harding onder 26 nieuwe namen van DOUR 2019!

Twaalf namen maakte de organisatie van DOUR al bekend, maar vandaag komen er een dikke zesentwintig namen bij. Zo maakt de organisatie…
FeaturesUitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.