Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sore Losers – “Birds of a Feather”

© CPU – Joost Van Hoey

Binnen een dikke maand is het eindelijk zover, want dan brengt The Sore Losers die langverwachte vijfde plaat uit. Op Ultra Elektric zullen de mannen de gitaren weer laten scheuren zoals vanouds, getuigen de eerder uitgebrachte singles. Dankzij “Yeah Yeah Yeah“, “Amy” en “Tightrope” kregen we met andere woorden al een veelzeggend voorsmaakje van het album, maar daar neemt het Limburgse viertal nog steeds geen genoegen mee. Tussen de concerten door lost de band daarom een vierde single onder de titel “Birds of a Feather”. Dat nummer volgt alvast het voorbeeld van zijn voorgangers, want ook vandaag wordt er een spervuur aan gitaren op ons afgevuurd.

Meer dan vijf minuten telt “Birds of a Feather”, maar vervelen doet het nummer nooit. De track wordt op gang getrapt met een mysterieuze intro, waarin de stem van frontman Jan Straetemans met wat reverb wordt bewerkt. Geleidelijk aan worden de gitaren op de achtergrond steviger en dringt de elektrische gitaar steeds harder zijn stempel op de single, waardoor het voelt alsof het tempo alsmaar hoger wordt gelegd. Zoals gewoonlijk hangt er een bluesy sfeer doorheen het nummer, die door de solo’s nog wat meer in de verf wordt gezet. Een echt herkenbaar refrein heeft “Birds of a Feather” weliswaar niet, maar The Sore Losers bewijst nog maar eens dat het over een paar steengoede muzikanten beschikt.

Het nieuwe album van The Sore Losers, Ultra Elektric, verschijnt op 22 oktober. Waar de Limburgers hun nieuwe muziek precies zullen voorstellen, vind je op hun website.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

The Sore Losers @ Ancienne Belgique (AB Club): Rock on, losers!

Sinds enkele weken is er uit het verre Limburg weer een storm komen opdraven. Bliksemschichten worden afgewisseld met snedige gitaarsolo’s en grootse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sore Losers - "Tightrope"

Het was een zware opdoffer voor The Sore Losers toen vorige week duidelijk werd dat het geen thuismatch kon spelen op Pukkelpop….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sore Losers - "Amy"

Drie jaar was het geleden sinds The Sore Losers nieuwe muziek op de wereld losliet. In alle stilte bleken de Limburgers een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.