Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sore Losers – “Amy”

© CPU – Joost Van Hoey

Drie jaar was het geleden sinds The Sore Losers nieuwe muziek op de wereld losliet. In alle stilte bleken de Limburgers een nieuw label te hebben gevonden, waaronder nu ook een nieuwe plaat klaarligt. De details rond dat album houden de mannen nog liever even voor zich, maar van de muziek mochten we wel al proeven. Zo voegden de losers enkele weken geleden met “Yeah Yeah Yeah” opnieuw een streepje muziek aan hun discografie toe. Daaruit bleek dat de ietwat rustige richting vanop Gracias Señor verleden tijd was. De gitaren gieren weer als vanouds en we kunnen niet ontkennen dat we daar blij om zijn. Uit een speciale concertfilm die op de dag van de comeback exclusief werd uitgezonden, konden we ook al opmaken dat de rest van het nieuwe album vol met strakke riffs, grove baslijnen en harde drums zal zitten. Veelbelovend dus, maar nu eerst nog een extra bewijsstuk onder de noemer “Amy”.

Na “Emily” en Roslyn krijgen we met “Amy” dus opnieuw een ode aan een vrouw – zou het adresboekje van Jan Straetemans echt zo dik zijn? – en bijgevolg dus ook weer een classic The Sore Losers-nummer. De single knalt op gang met een stevig tempo, waarna de gitaren meteen de bovenhand nemen. De sfeer zit er dus meteen goed in, waarna de frontman het tempo nog wat de hoogte in jaagt. In de refreinen gaat hij met zijn stem de hoogte in, terwijl de instrumenten het op de achtergrond met elkaar uitvechten. Tegen het einde van de single trekt Jan zich terug, waardoor de gitaren en bass het voor het zeggen krijgen. Cedric Maes en Kevin Maenen spelen hun snaren in de kijker, waarna de track eindigt met een knal. Weinig verrassingen dus op de nieuwe van The Sore Losers, maar gewoon rechtoe rechtaan knallen. Zo hebben we het graag.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1115 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Sore Losers - Ultra Elektric (★★★½): Vlam in de pan

Er zijn weinig Belgische bands die in hetzelfde hokje te plaatsen vallen als The Sore Losers, laat staan dat ze de tand…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Sore Losers: 'Ik zou de albumcover op mijn rug willen tatoeëren'

Limburg mag tegenwoordig dan wel bekend staan om de vele jonge rappers, er komt aanstaande vrijdag ook een album uit van vier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.