Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sore Losers – “Amy”

© CPU – Joost Van Hoey

Drie jaar was het geleden sinds The Sore Losers nieuwe muziek op de wereld losliet. In alle stilte bleken de Limburgers een nieuw label te hebben gevonden, waaronder nu ook een nieuwe plaat klaarligt. De details rond dat album houden de mannen nog liever even voor zich, maar van de muziek mochten we wel al proeven. Zo voegden de losers enkele weken geleden met “Yeah Yeah Yeah” opnieuw een streepje muziek aan hun discografie toe. Daaruit bleek dat de ietwat rustige richting vanop Gracias Señor verleden tijd was. De gitaren gieren weer als vanouds en we kunnen niet ontkennen dat we daar blij om zijn. Uit een speciale concertfilm die op de dag van de comeback exclusief werd uitgezonden, konden we ook al opmaken dat de rest van het nieuwe album vol met strakke riffs, grove baslijnen en harde drums zal zitten. Veelbelovend dus, maar nu eerst nog een extra bewijsstuk onder de noemer “Amy”.

Na “Emily” en Roslyn krijgen we met “Amy” dus opnieuw een ode aan een vrouw – zou het adresboekje van Jan Straetemans echt zo dik zijn? – en bijgevolg dus ook weer een classic The Sore Losers-nummer. De single knalt op gang met een stevig tempo, waarna de gitaren meteen de bovenhand nemen. De sfeer zit er dus meteen goed in, waarna de frontman het tempo nog wat de hoogte in jaagt. In de refreinen gaat hij met zijn stem de hoogte in, terwijl de instrumenten het op de achtergrond met elkaar uitvechten. Tegen het einde van de single trekt Jan zich terug, waardoor de gitaren en bass het voor het zeggen krijgen. Cedric Maes en Kevin Maenen spelen hun snaren in de kijker, waarna de track eindigt met een knal. Weinig verrassingen dus op de nieuwe van The Sore Losers, maar gewoon rechtoe rechtaan knallen. Zo hebben we het graag.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

906 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sore Losers - "Tightrope"

Het was een zware opdoffer voor The Sore Losers toen vorige week duidelijk werd dat het geen thuismatch kon spelen op Pukkelpop….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Sore Losers - "Yeah Yeah Yeah"

Limburg, dat is Bokrijk, Haspengouw en The Sore Losers. Met binnenlandse hits als “Got It Bad“, “Tripper” en “Emily” lieten Jan Straetemans,…
LiveRecensies

Play Festival @ Muziekodroom: 'Making Scene'

Vanaf september is er een nieuw tijdperk voor de Muziekodroom te Hasselt van start gegaan en dit hebben ze met een zoete…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.