Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Thief – “Certainty”

© CPU – Jan Van Hecke

In 2019 was Big Thief alom aanwezig dankzij de twee steengoede albums U.F.O.F. en Two Hands, maar na de tour verdween het viertal even uit de spotlights. Frontvrouw Adrianne Lenker trok zich even terug in de Amerikaanse bossen en maakte een soloplaat, maar nu staat ze er alweer terug met haar hoofdproject. Zo verscheen er enkele weken terug helemaal uit het niets de dubbelsingle “Little Things” / “Sparrow” en even onverwachts als toen komt daar nu met “Certainty” een vervolg op. Een even idyllisch vervolg, zoals alleen Big Thief dat kan.

Met een akoestische gitaar en wat trage drums komt de nieuwste creatie van de Amerikanen rustig op gang. Het is alsof we door een dichtbegroeid bos rijden, terwijl we af en toe flarden van een leuk zomerzonnetje op ons gezicht voelen stralen. “Certainty” kabbelt dromerig voort en dankzij de stem van Adrianne tovert het nummer ook nog eens een glimlach op ons gezicht. Er zit dus geen spanningsboog of herkenbaar refrein verstopt in de track, maar dat zou ook alle magie weghalen. De band vertelt op zijn herkenbare manier een fijn verhaaltje, waarin liefde de zekerheid is. Er zit met andere woorden een even sterk vervolg op die eerder genoemde albums aan te komen en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Zeker als de muziek zo goed past bij dit nazomerzonnetje.

Op 19 februari speelt de band in het Koninklijk Circus van Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Thief - "Change"

Dat Big Thief niet stilzit, konden we vorig jaar al merken met maar liefst twee albums. En het ziet er naar uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Stores - "Bones"

Alvorens Hannah Brown en Sam Warren een tijdje terug Stores oprichtten, waren ze allebei hopeloos verdwaald in het undergroundcircuit van Liverpool. Hannah…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Big Thief - "Little Things" & "Sparrow"

Dat Big Thief een band is die geen moeite heeft om nieuwe muziek te maken, bleek in 2019 al toen ze maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.