Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Big Thief – “Little Things” & “Sparrow”

© CPU – Jan Van Hecke

Dat Big Thief een band is die geen moeite heeft om nieuwe muziek te maken, bleek in 2019 al toen ze maar liefst twee albums uitbrachten. Vorig jaar was het tijd voor soloprojecten van de bandleden en dit jaar keren ze terug naar elkaar met vandaag twee nieuwe liedjes. Toch werden beide nummers vorig jaar reeds opgenomen met “Little Things” in oktober 2020 samen met Shawn Everett en “Sparrow” samen met Sam Evian in de zomer van datzelfde jaar. De singles waren gelukkig, zoals dat bij Big Thief altijd wel het geval is, het wachten waard.

“Little Things” is een fijn dromerig rock liedje geworden dat de band op zijn meest directe manier toont. De gitaren doen wat americana aan, maar de sound is ook heel hoopvol. De vocals van Lenker doen het nummer drijven, maar je drijft naar een onbewoond eiland waar je zorgen totaal vergeten worden. Net geen zes minuten duurt het lied en het blijft rond die ene voortstuwende riff hangen, wat heel fijn is. “Sparrow” werd in een impulsieve eerste take opgenomen. Er werd wat in het rond gespeeld en het resultaat kan je horen, al lijkt dat minder speels dan de opname doet vermoeden. De krachtige vocals van Lenker staan centraal met een zachte instrumentatie die de emoties wat kracht bijzet. Zonder refrein weet “Sparrow” toch te overtuigen door zijn contemplatieve sound. En zo is deze dubbelsingle een mooi bewijs van wat Big Thief in zijn mars heeft. Een nieuw album zou in de maak zijn, maar werd nog niet aangekondigd.

Op 19 februari speelt de band in het Koninklijk Circus van Brussel.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3170 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Thief - "Change"

Dat Big Thief niet stilzit, konden we vorig jaar al merken met maar liefst twee albums. En het ziet er naar uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Thief - “Certainty”

In 2019 was Big Thief alom aanwezig dankzij de twee steengoede albums U.F.O.F. en Two Hands, maar na de tour verdween het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Stores - "Bones"

Alvorens Hannah Brown en Sam Warren een tijdje terug Stores oprichtten, waren ze allebei hopeloos verdwaald in het undergroundcircuit van Liverpool. Hannah…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.