Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Petras – “Future Starts Now”

© Steven Klein

Wie een beetje vertrouwd is met de bekendste popgodinnen van dit moment, weet dat het woordje ‘yuh’ toebehoort aan Ariana Grande, maar ook dat de tagline ‘woo-ah’ voorbehouden is voor de Duits-Amerikaanse popblondine Kim Petras. Petras katapulteerde zichzelf in 2017 richting sterrenstatus met haar internationale debuutsingle “I Don’t Want It At All” en sterke popkitschopvolgers “Heart to Break” en “All The Time”. Een excentrieke Halloween-ep en een debuutalbum later, zijn we nu aangekomen in het volgende stadium: de toekomst. Na de goedgebruinde zomersingle “Malibu” was het een tijd stil rond de Duitse popprinses. Daar komt nu resoluut verandering in want met “Future Starts Now” luidt ze haar eigen muzikale toekomst in.

De futuristische robotstem aan het begin komt dan ook niet als een verrassing. Tot zover ook meteen de toekomstgeluiden want Petras houdt het verder op energieke electropop met een smaakvolle 80s-feel zoals we die ook al op “Malibu” konden horen. De glansrijke toekomst die ze zo graag bezingt, zit eerder in het euforische zelfvertrouwen dat Petras hier uitstraalt. ‘Ain’t Nobody Gonna Stop Me’: Petras zit op haar nieuwste single duidelijk goed in haar vel en dat zullen we geweten hebben. Het überzoete suikerlaagje van vorige singles maakt hier plaats voor een kleurrijk popgeluid en een aanstekelijk zelfvertrouwen dat ons spontaan naar de dansvloer leidt. Voeg er nog wat gladde synths aan toe en een beperkt Frans vocabularium en je hebt een ultieme popknaller te pakken.

Met “Future Starts Now” serveert Kim Petras opnieuw een knapperige popschijf met een nog groter regenbooggehalte. De single zou bovendien ook de start zijn van een nieuw album, maar tot nu toe blijven alle details nog achter slot en grendel. Op naar de toekomst dus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Kim Petras - Slut Pop (★★): Een oppervlakkig 18+-feestje

In een chaotisch, ietwat uitzichtloos tijdperk is het belangrijk om even al je zorgen opzij te kunnen zetten. Verstand uitschakelen en gaan,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Petras - "Coconuts"

De Amerikaans-Duitse popster Kim Petras is terug van weggeweest. Met een simpele ‘Woo-Ah!’ wist ze de LGBTQ+-gemeenschap mee te laten brullen met…
AlbumsRecensies

K/DA - ALL OUT (★★★½): Fictieve popgroep maakt levensechte indruk

K/DA is niet de eerste virtuele muziekband. Alvin and the Chipmunks bestaat al sinds 1958 en daarna verschenen er nog talloze fictieve…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.