Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Petras – “Future Starts Now”

© Steven Klein

Wie een beetje vertrouwd is met de bekendste popgodinnen van dit moment, weet dat het woordje ‘yuh’ toebehoort aan Ariana Grande, maar ook dat de tagline ‘woo-ah’ voorbehouden is voor de Duits-Amerikaanse popblondine Kim Petras. Petras katapulteerde zichzelf in 2017 richting sterrenstatus met haar internationale debuutsingle “I Don’t Want It At All” en sterke popkitschopvolgers “Heart to Break” en “All The Time”. Een excentrieke Halloween-ep en een debuutalbum later, zijn we nu aangekomen in het volgende stadium: de toekomst. Na de goedgebruinde zomersingle “Malibu” was het een tijd stil rond de Duitse popprinses. Daar komt nu resoluut verandering in want met “Future Starts Now” luidt ze haar eigen muzikale toekomst in.

De futuristische robotstem aan het begin komt dan ook niet als een verrassing. Tot zover ook meteen de toekomstgeluiden want Petras houdt het verder op energieke electropop met een smaakvolle 80s-feel zoals we die ook al op “Malibu” konden horen. De glansrijke toekomst die ze zo graag bezingt, zit eerder in het euforische zelfvertrouwen dat Petras hier uitstraalt. ‘Ain’t Nobody Gonna Stop Me’: Petras zit op haar nieuwste single duidelijk goed in haar vel en dat zullen we geweten hebben. Het überzoete suikerlaagje van vorige singles maakt hier plaats voor een kleurrijk popgeluid en een aanstekelijk zelfvertrouwen dat ons spontaan naar de dansvloer leidt. Voeg er nog wat gladde synths aan toe en een beperkt Frans vocabularium en je hebt een ultieme popknaller te pakken.

Met “Future Starts Now” serveert Kim Petras opnieuw een knapperige popschijf met een nog groter regenbooggehalte. De single zou bovendien ook de start zijn van een nieuw album, maar tot nu toe blijven alle details nog achter slot en grendel. Op naar de toekomst dus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Kim Petras @ Ancienne Belgique (AB): Pop-peepshow met grote stem

De Duitse popster Kim Petras heeft de afgelopen jaren verschillende records verbroken en werd meer dan ooit een popster die internationaal gevierd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Hype - "Drums" (feat. Kim Petras)

James Hype heeft zijn naam niet gestolen: als master of the decks weet hij als geen ander een hype in het publiek…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kim Petras - Problématique (★★★½): Hoopgevende terugkeer

Seks zou zogezegd moeten verkopen. Die leuze namen Kim Petras en haar team achter Feed the Beast en Slutpop ter harte, en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.