Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “Life Is Not The Same”

© CPU – Joost Van Hoey

Friends That Break Your Heart werd nog niet zo lang geleden aangekondigd, maar toch krijgen we het vijfde album van James Blake al over drie weken te horen. Vorig jaar bracht de Brit nog twee ep’s uit (waarvan eentje met covers) en het jaar daarvoor schotelde Blake ons een sterke langspeler voor. Je zou gaan denken dat hij door een of andere gebeurtenis plots veel tijd had het afgelopen jaar. Eerder kregen we al het magische “Say What You Will” te horen en dat smaakte naar meer. Vandaag krijgen we meer en het smaakt alweer als zoete broodjes.

“Life Is Not The Same” ligt mooi in het verlengde van voorgaand werk van James Blake en dus krijgen we weinig verrassends te horen. Desondanks levert de Brit alweer sterk werk af. ‘Life is not the same if we’re miles away’ is een stukje tekst dat na een jaar vol met lockdowns anders binnenkomt dan het in pakweg 2019 had gedaan. Het hartzeer is bovendien nog eens te voelen in de zang en de vrouwelijke vocals kleuren de boel hier en daar net iets meer in. De nieuwe single van James Blake gaat dus niet alleen over een herkenbaar gevoel, maar is bovendien ook een mooi staaltje muziekwerk.

Op 10 september verschijnt Friends That Break Your Heart.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

811 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsRecensies

James Blake - Friends That Break Your Heart (★★★): De magie voorbij

Er was een tijd waarin we alleen al bij het horen van de naam James Blake naar het randje van onze stoel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake - "Famous Last Words"

Normaal gezien hadden we vorige week vrijdag al kunnen genieten van Friends That Break Your Heart, het nieuwe album van James Blake….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.