Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “Life Is Not The Same”

© CPU – Joost Van Hoey

Friends That Break Your Heart werd nog niet zo lang geleden aangekondigd, maar toch krijgen we het vijfde album van James Blake al over drie weken te horen. Vorig jaar bracht de Brit nog twee ep’s uit (waarvan eentje met covers) en het jaar daarvoor schotelde Blake ons een sterke langspeler voor. Je zou gaan denken dat hij door een of andere gebeurtenis plots veel tijd had het afgelopen jaar. Eerder kregen we al het magische “Say What You Will” te horen en dat smaakte naar meer. Vandaag krijgen we meer en het smaakt alweer als zoete broodjes.

“Life Is Not The Same” ligt mooi in het verlengde van voorgaand werk van James Blake en dus krijgen we weinig verrassends te horen. Desondanks levert de Brit alweer sterk werk af. ‘Life is not the same if we’re miles away’ is een stukje tekst dat na een jaar vol met lockdowns anders binnenkomt dan het in pakweg 2019 had gedaan. Het hartzeer is bovendien nog eens te voelen in de zang en de vrouwelijke vocals kleuren de boel hier en daar net iets meer in. De nieuwe single van James Blake gaat dus niet alleen over een herkenbaar gevoel, maar is bovendien ook een mooi staaltje muziekwerk.

Op 10 september verschijnt Friends That Break Your Heart.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

777 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake - "Famous Last Words"

Normaal gezien hadden we vorige week vrijdag al kunnen genieten van Friends That Break Your Heart, het nieuwe album van James Blake….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake - "Say What You Will"

‘Look mum, the album is done’, postte James Blake een kleine maand geleden relatief onverwacht op zijn sociale media. Daarna bleef het…
AlbumsRecensies

James Blake - Before (★★★★): Appeltje voor de feestdorst

Muzikale duizendpoot James Blake verrast wederom met vier steengoede nummers op zijn gloednieuwe ep Before. 2020 lijkt de Brit de nodige muzikale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.