Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake & FINNEAS – “Say What You Will”

©CPU – Joost Van Hoey

‘Look mum, the album is done’, postte James Blake een kleine maand geleden relatief onverwacht op zijn sociale media. Daarna bleef het weliswaar bijzonder stil rond de Britse muzikant en producer. Toch doorbreekt hij nu eindelijk het wachten, en dat met een ‘specialleke’. Blake dook de studio in met niemand minder dan Finneas O’Connell, oftewel grote broer Eilish. De Amerikaan staat bekend als een van de meest talentvolle producers – getuige het werk van zijn zus Billie – en maakt er geen geheim van dat hij grote fan is van James. Nu hebben de twee hun krachten eindelijk weten te bundelen op “Say What You Will”, waardoor de verwachtingen in een klap door het plafond schoten.

Net geen vijf minuten duurt de muzikale baby van James Blake en FINNEAS, maar vervelend wordt het nooit. De Brit laat zijn oude, rustigere invloeden door elkaar vloeien met zijn nieuwere, elektronische creaties. Met een dromerige synth komt de boel traag op gang, terwijl James zijn zwoele zelf blijft. Op de achtergrond gaat Finneas dan met zijn stem de hoogte in, waardoor er een apart sfeertje ontstaat. Een sfeer waarin viben redelijk centraal staat, want je wordt meegevoerd op een dromerig wolkendek dankzij de muziek. Als de muziek dan volledig wegvalt, lijkt het wel of we in de hemel zijn aanbeland. Dat idee wordt nog wat extra kracht bijgezet doordat de samenzang tussen de twee haast klinkt als engelengezang. Geleidelijk aan komen er dan wat strijkers bij, waardoor “Say What You Will” uitdooft als een fonkelende ster.

De twee hebben zich daarnaast ook nog eens productioneel van hun sterkste kant laten zien, waardoor we kunnen spreken van een dromerige en geslaagde samenwerking.

Op 10 september verschijnt Friends That Break Your Heart, het nieuwe album van James Blake, met op de tracklist onder andere SZA, JID en Monica Martin. Alle info rond de plaat vind je onderaan het artikel.

Facebook / Instagram

Friends That Break Your Heart artwork:

Friends That Break Your Heart tracklist:

1. Famous Last Words
2. Life Is Not The Same
3. Coming Back (feat. SZA)
4. Funeral
5. Frozen (feat. JID & SwaVay)
6. I’m So Blessed You’re Mine
7. Foot Forward
8. Show Me (feat. Monica Martin)
9. Say What You Will
10. Lost Angel Nights
11. Friends That Break Your Heart
12. If I’m Insecure

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

901 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashe & FINNEAS - "Till Forever Falls Apart"

Finneas en Ashe hebben de handen weer in elkaar geslagen en het resultaat is een prachtig duet over de liefde. De twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "American Cliché"

De kans dat je al een nummer van de hand van Finneas O’Connell hebt gehoord, is misschien wel groter dan de kans…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FINNEAS - "Where the Poison Is"

‘STOP THE COUNT’, ‘I WON THIS ELECTION’, ‘FRAUD’ … Donald J. Trump overspoelde Twitter de afgelopen dagen nóg meer dan anders. Binnen…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.