Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yong Yello – “Luchtkasteel”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Aanstaande vrijdag had een gigantisch hoogtepunt moeten worden voor Yello Staelens. Hij zou zijn debuutplaat uitbrengen en die meteen voorstellen op de weide van Pukkelpop. Dat laatste viel in het water, maar de release van Marcel & het Magnetisme van de Goot staat nog altijd op het programma. Het is de kroon op het werk dat Yong Yello de afgelopen jaren achter de kiezen heeft. Naast het producen van muziek (van onder andere Glints en Noémie Wolfs) maakt hij zelf Nederlandstalige hiphop met een hedendaagse, aanstekelijke toets. Op verschillende zomeralternatiefjes blonk de Antwerpenaar al uit met zijn rake teksten, getuige singles “Waanzin“, “Cirkels” en het splinternieuwe “Luchtkasteel”.

Met een titel als “Luchtkasteel” zou je nog durven verwachten dat Yello je trakteert op een dromerige track, maar niets is minder waar. Met harde lyrics die gigantisch hard binnenkomen, prikt hij het luchtkasteel plat, waarna dat na een lange vlucht met een smak tegen de tarmac knalt. Begeleid door een rustige beat zet de Antwerpenaar je met de voeten op de grond. Hij heeft het over opgroeien in een moeilijke jeugd, waarin ouders en familie een negatieve hoofdrol spelen. “Luchtkasteel” wordt steeds harder, waardoor de teksten die Yello op je afvuurt alsmaar steviger binnenkomen. Ondanks dat de refreinen luchtig en catchy binnenkomen dankzij blazers en strijkers, werd de nieuwste creatie van Yong Yello een zware track die tekstueel nog even door je hoofd blijft spoken. “Luchtkasteel” zindert nog even na, waardoor we met gemak kunnen zeggen dat Yello in zijn opzet is geslaagd.

Marcel & het Magnetisme van de Goot verschijnt aanstaande vrijdag, 20 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1301 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2021

Het einde van 2021 komt in zicht en naar goede gewoonte blikken we dan terug. Het was wederom een bewogen jaar voor…
LiveRecensies

Yong Yello & Simon @ Trix (Club): De nieuwe stadstroubadour

Het regende gisteren pijpestelen toen we met ons kletsnatte berenvachtje de club van de Trix binnen slenterden. Gelukkig weet iedereen: na regen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yong Yello - Marcel & Het Magnetisme Van De Goot (★★★½): Van de goot naar groot

Yello ‘Yong Yello’ Staelens begon zijn carrière even geleden bij het Antwerpse hiphop-label Eigen Makelij. Vanaf hun eerste album in 2009 stond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.