Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yong Yello – “Luchtkasteel”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Aanstaande vrijdag had een gigantisch hoogtepunt moeten worden voor Yello Staelens. Hij zou zijn debuutplaat uitbrengen en die meteen voorstellen op de weide van Pukkelpop. Dat laatste viel in het water, maar de release van Marcel & het Magnetisme van de Goot staat nog altijd op het programma. Het is de kroon op het werk dat Yong Yello de afgelopen jaren achter de kiezen heeft. Naast het producen van muziek (van onder andere Glints en Noémie Wolfs) maakt hij zelf Nederlandstalige hiphop met een hedendaagse, aanstekelijke toets. Op verschillende zomeralternatiefjes blonk de Antwerpenaar al uit met zijn rake teksten, getuige singles “Waanzin“, “Cirkels” en het splinternieuwe “Luchtkasteel”.

Met een titel als “Luchtkasteel” zou je nog durven verwachten dat Yello je trakteert op een dromerige track, maar niets is minder waar. Met harde lyrics die gigantisch hard binnenkomen, prikt hij het luchtkasteel plat, waarna dat na een lange vlucht met een smak tegen de tarmac knalt. Begeleid door een rustige beat zet de Antwerpenaar je met de voeten op de grond. Hij heeft het over opgroeien in een moeilijke jeugd, waarin ouders en familie een negatieve hoofdrol spelen. “Luchtkasteel” wordt steeds harder, waardoor de teksten die Yello op je afvuurt alsmaar steviger binnenkomen. Ondanks dat de refreinen luchtig en catchy binnenkomen dankzij blazers en strijkers, werd de nieuwste creatie van Yong Yello een zware track die tekstueel nog even door je hoofd blijft spoken. “Luchtkasteel” zindert nog even na, waardoor we met gemak kunnen zeggen dat Yello in zijn opzet is geslaagd.

Marcel & het Magnetisme van de Goot verschijnt aanstaande vrijdag, 20 augustus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1688 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 1): Hoge toppen, Lage Landen

De eerste dag van Pukkelpop wordt nooit als een volwaardige festivaldag gezien, maar toch is dat tegenwoordig steeds meer wel dan niet…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Yong Yello: ‘Ik wil dat mensen die mijn muziek nog niet kennen ook meteen meegezogen worden’

Het gaat hard voor Yello Staelens (alias Yong Yello). Na de release van zijn debuutalbum Marcel & Het Magnetisme Van De Goot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.