Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yong Yello – “Waanzin”

Wie thuis is in de Vlaamse hiphop, kent Yong Yello van zijn tijd bij Eigen Makelij. Van Eigen Makelij, Vol.1 tot en met Eigen Makelij, Vol.6 kon je Yello terugvinden, omringd door artiesten als Tourist LeMC, Safi en Tiewai. Na zijn carrière bij EM was het een lange tijd stil rond Yong Yello en zagen we hem werk leveren als producer van onder andere Glints. Hij kwam terug boven water in De Nieuwe Lichting 2020 als een van de finalisten en brengt sindsdien regelmatiger muziek uit. Deze keer is dat “Waanzin”.

“Waanzin” past goed in die stijl die Yong Yello de laatste tijd hanteert. Het is nog steeds hiphop, maar het is meer funky en de muziek ‘leeft’ meer dan de mainstream hiphop. De teksten die Yello hier brengt, zijn zeer pakkend en het refrein, dat het hoogtepunt is van dit nummer, heeft een hoog catchy-gehalte. De pakkende teksten, die gaan over de (ziekelijke) liefde die hij ervaarde, brengt hij ook zeer realistisch en zijn flow past goed samen op de beat!

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

99 posts

About author
De liefde voor muziek is oneindig.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Videopremière: Nieuwe single Yong Yello - "Cirkels"

Als producer was Yong Yello al een tijdje succesvol bezig door samen te werken met bijvoorbeeld Noémie Wolfs en Glints, maar als…
Muzieknieuwtjes

IKRAAAN, Crooked Steps, The Radar Station en Rian Snoeks onder finalisten van De Nieuwe Lichting 2020

Januari is traditiegetrouw de maand dat Studio Brussel de negen finalisten van De Nieuwe Lichting bekendmaakt. Dat de wedstrijd wel degelijk een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.