Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yong Yello – “Waanzin”

Wie thuis is in de Vlaamse hiphop, kent Yong Yello van zijn tijd bij Eigen Makelij. Van Eigen Makelij, Vol.1 tot en met Eigen Makelij, Vol.6 kon je Yello terugvinden, omringd door artiesten als Tourist LeMC, Safi en Tiewai. Na zijn carrière bij EM was het een lange tijd stil rond Yong Yello en zagen we hem werk leveren als producer van onder andere Glints. Hij kwam terug boven water in De Nieuwe Lichting 2020 als een van de finalisten en brengt sindsdien regelmatiger muziek uit. Deze keer is dat “Waanzin”.

“Waanzin” past goed in die stijl die Yong Yello de laatste tijd hanteert. Het is nog steeds hiphop, maar het is meer funky en de muziek ‘leeft’ meer dan de mainstream hiphop. De teksten die Yello hier brengt, zijn zeer pakkend en het refrein, dat het hoogtepunt is van dit nummer, heeft een hoog catchy-gehalte. De pakkende teksten, die gaan over de (ziekelijke) liefde die hij ervaarde, brengt hij ook zeer realistisch en zijn flow past goed samen op de beat!

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

153 posts

About author
Ik maak muziekjes, ik schrijf over muziekjes, ik ben verliefd op muziekjes.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Glints @ De Roma: Thuismatch van jewelste

Nadat zijn echt grote doorbraak in 2020 nog werd gekortwiekt door de alom bekende pandemie, is het deze keer Glints wel gelukt….
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Glints: 'Wat mij aantrekt in muziek, is de opportuniteit om jezelf heruit te vinden'

Glints is on a roll. Nadat Jan Maarschalk Lemmens vorige zomer op Rock Werchter 2022 het publiek terug deed kennismaken met zijn…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.