Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saloon Dion – “VHS”

Een nieuwe week, een nieuwe getalenteerde postpunkband die aan de horizon verschijnt. De scene blijft steevast steengoede releases keutelen en daartoe mochten we enkele maanden geleden ook het debuut van Saloon Dion rekenen. “Deal Or No Deal” was meteen een indrukwekkend visitekaartje van een bende Britten die weet hoe ze een degelijk postpunknummer in elkaar moet boksen. De cynische, humoristische stijl zit frontman Taryn McDonnell duidelijk in het bloed en als je dan hoort dat de daadkracht en impulsiviteit er ook instrumentaal gezien vanaf druipt, dan besef je dat het verhaal van Saloon Dion er wel eens eentje vol succes zou kunnen zijn. “VHS” is daarvan de overtuigende bevestiging en ook de programmatoren van Left of the Dial zetten de heren prompt naast andere beloftes als The Cool Greenhouse en Italia 90.

Hopelijk heb je voor het beluisteren van “VHS” je oorkanaal preventief ingesmeerd met Flamigel, want het heerlijk strakke duetje van bas en drums dat het nummer op gang trekt, is hoogst licht ontvlambaar. De vonk die de boel echter volledig aan het knetteren brengt is de spottende, rauwe toon waarmee McDonnell de materialist in jezelf een dreun verkoopt. Een kordate riff houdt het satirische steekspel onder de teugels en remt het nonchalant voortkarrende nummer soms zelfs abrupt af. De rammelbak van Saloon Dion komt echter even snel als hij stil valt weer grommend tot leven en beukt zich bij wijze van protest door de voorgevel van een overprijsde vintagewinkel. “VHS” breekt de regels van de postpunk misschien niet, maar scoren doet het wel. Benieuwd naar wat Saloon Dion nog meer voor ons in petto heeft!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Ploegendienst @ Charlatan: Overdrukventiel

Het is woensdag 24 januari 2024 en we begeven ons in Gent om een avondje alles kort en klein te trappen in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saloon Dion - "Pressure"

We volgen ze al van bij het prille begin, de mannen van Saloon Dion. De groep uit Bristol verscheen vorig jaar op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saloon Dion - "HEY HEY"

België heeft wafels, Nederland kaas en Groot-Brittannië uitstekende opkomende postpunkbands. Er blijven maar nieuwe bands komen uit het Verenigd Koninkrijk die weten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.